{ "title": "Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/yesil-mercimekli-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "21.01.2024 01:26:31", "author": "Guner Gültekin", "article": [ { "article": "Yeşil mercimekli bulgur pilavı, Yeşil mercimek, baklagiller arasında en çok faydası olan bir gıdadır. Gayet vitaminli ve diyet yapan insanlar için ideal bir besindir. Yeşil mercimekli bulgur pilavının yanına en çok yakışan cacık güzel bir menü oluşturacaktır. En çok Çukurova bölgesinde bilinen bu pilav lezzeti ile beğenilmektedir.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Yeşil mercimekleri bir tencerede haşlayalım. Haşladığımız suyu dökmeden mercimekleri süzüp bir kenara alalım. Soğanları küp-küp doğrayalım. Pilav yapılacak tencereye sıvı yağı koyalım üzerine doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim. Tereyağı da ekleyip biraz daha kavuralım. Soğanların iyice pişmesi için biraz su ekleyip soğanları iyice pişirelim. Daha sonra mercimeği haşladığımız suyu kaynatıp tencereye boşaltalım, üzerine bulguru ekleyelim. Son olarak bulguru da ekleyip tencerenin ağzını kapatıp suyunu çekmesini bekleyelim. Piştikten sonra yirmi dakika dinlendirip servise sunalım. Soğan ve tereyağını pilav piştikten sonra kavurup üzerine sonradan ekleme de yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }