Yumurtalı pilav, yumurta ve pilav bir arada nasıl olur diye düşünmeyin deneyin ve farklı bir damak tadını tecrübe edin. Türk damak tadının vazgeçilmez yemeği olan pilavı bir de böyle deneyin.
Yumurtalı Pilavın Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
2 adet kesme şeker
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Yumurtalı Pilavın Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğanı soyarak işe başlayın soğanı yıkadıktan sonra rendeleyin. Tencereye yağı koyun kızınca soğanı ekleyin pembeleşmesini bekleyin. Pembeleşince iki bardak suyla beraber şekeri ve tuzu ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci de ekleyip iyice karıştırın. Biraz kaynadıktan sonra 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Bir tavada iki adet yumurtayı kırın omlet yapın. Yaptığınız omleti küçük parçalara ayırıp pilava ekledikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.