{ "title": "Zerdeçallı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/zerdecalli-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 16:24:49", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Zerdeçallı pilav, pilav Türk mutfağında hemen her akşam yemeğinde yapılan bir yemektir. Pişirilen her yemeğin tamamlayıcısı niteliğindedir. Çok sevildiği için olsa gerek onlarca çeşidi hazırlanmaktadır. Zerdeçallı pilavı sofranıza renk ve lezzet katması için deneyebilirsiniz. Çok lezzetli olduğu için her kesin çok beğeneceğinden şüpheniz olmasın. Kolay gelsin.

Zerdeçallı Pilav Malzemeleri
Zerdeçallı Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinç küçük bir tencerenin içine pirinçleri alıyoruz. Üzerine kaynar su ilave edip 1 çorba kaşığı tuz atıp ıslanmasını sağlıyoruz. Yarım saat bu şekilde bekledikten sonra, nişastası çıkıncaya kadar bol su ile yıkıyoruz.

Teflon bir pilav tenceresinin içine tereyağı ve sıvı yağı atıp bir miktar kızartıyoruz. Üzerine arpa şehriyeyi ilave edip, pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Üzerine pirinçleri atıp tane tane oluncaya kadar kavuruyoruz. Pirinçler kavrulurken tuzunu da ilave ediyoruz. Zerdeçalı bir bardak suyun içine atıp karıştırıyoruz. Kavrulan pirinçlerin üzerine ilave ediyoruz. Kalan kaynar suyu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişiriyoruz. Daha sonra üzerine havlu kâğıt kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.

Not: pilava koyacağınız su miktarı pirincin çeşidine göre farklılık gösterebilir. Bazı pirinçler çok az su çekerken bazıları çok su çeker. Deneyimli ev hanımları pirinçlerinin özelliğini bildikleri için iyi ayarlayacaklardır. Acemiler ise bu pilavı yaparken 3 su bardağı su koyup, gerekirse diğer suyu eklesinler.
" } ] }