{ "title": "Zeytinyağlı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/zeytinyagli-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 23:04:05", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı pilav, tarifininhangi yöreye ait olduğu bilinmemektedir. Ama her yörede yapılan ve yörelere göre çeşitlilik gösteren lezzetli bir yemektir. Zeytinyağı, diğer sıvı yağlara göre daha çok faydalı ve lezzetlidir. Bu nedenle zeytinyağı kullandığınız yemekleriniz hem çok vitaminli hem de çok lezzetli olur.

Zeytinyağlı pilav malzemeler (Çam fıstıklı)
Zeytinyağlı pilavın nasıl yapılır?

Önce teflon tavayı ocağa koyalım. İçine zeytinyağını koyalım. Kuru soğanı ince ince kıyalım. Çam fıstıfığı ile zeytinyağını da pembeleştirelim. Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım. Üzerine 3 su bardağı su koyalım. Temizlenip yıkanmış kuş üzümü, şeker ve tuzu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine tarçın serptikten sonra ocağı kapatalım. Kapağı kapalı olarak bekletelim. Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }