İlk olarak pirinçleri iyice yıkadıktan sonra süzülmeye bırakılır. Daha sonra derin bir tencere ye tereyağı eklenir ve eritilir. Dolmalık fıstık, kuskus, tarçın ve karanfiller tereyağında kavrulur. Kuskusun rengi değişene kadar kavrulur ve rengi değişince pirinçler ve safran eklenir. Bir süre tereyağında kavrulur. Daha sonra kaynar tavuk suyu tuz ve önceden haşlanmış küçük parçalara ayrılmış tavuk etleri pilava eklenir. Ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır.
Pişen pilav ağzı açılmadan demlenmeye bırakılır. Daha sonra demlenen pilav sıcak şekilde ikram edilir. Fakat pilav pişerken tavuk suyu iki parmak taşacak şekilde eklenmelidir. Fakat tavuk suyu hazırda yok ise kaynar suda eklenebilir.