Fırında Tavuklu Pilav Tarifi Fırında tavuklu pilav, her zaman aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bir yemektir. Pilav ve tavuk, ayrılmaz bir ikili olup, bu ikiliyi nasıl yaparsanız yapın lezzetli olacak ve afiyetle tüketilecektir. Ancak fırında yapılan tavuklu pilavın farklı ve güzel bir tat kattığı aşikardır. Daha önce fırında tavuklu pilav yapmayı denemediyseniz çok şey kaçırdınız demektir. Aşağıda sizler için kendi tarifim olan fırında tavuklu pilav tarifini paylaşıyorum. Hazırlanışı biraz zahmetli olmakla beraber denemenizi tavsiye ederim. Fırında Tavuklu Pilav Malzemeleri
Fırında Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır? İlk olarak tavuk pirzolaların derileri ve kemikleri çıkarılır. İsterseniz tavuk pirzolaların derilerini üstünde bırakabilirsiniz. Ben yemekleri yağlı ve ağır yaptığı için derileri tercih etmiyorum. Bir tencere içine doğranmış havuçları, biberleri, maydanozları, biberiyeyi, limonu, tuzu, baharatları ve tavuk pirzolaları ekleyerek haşlayın. Bir tava içerisine yıkanmış pirinçlerle birlikte bir miktar tuz eklenerek kavurun. İsteğe bağlı olarak içerisine üzüm veya fıstık ekleyebilirsiniz. Kavrulan pirinci tepsinin dibine yayın. Üzerine haşlanmış tavukları, ikiye bölünmüş domatesleri, haşlanmış havuç ve biberleri koyun. Son olarak üzerine tavuk suyunu ekleyin. Önceden 180 derece ısıtılmış olan fırına atın. Fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirilmelidir. Ardından tavuklu pilavınızı fırından çıkarabilirsiniz. Üzerine karabiber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |