Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Garnitürlü Pilav

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu pilav enfes lezzetiyle de yapımı sık sık tekrarlanan bir pilavdır. Garnitürlü pilavın kıvamını bir tutturursanız emin olun vazgeçemeyecek ve sürekli ana yemeklerinizin yanında garnitürlü pilavı yapacaksınız. Kalorisi yüksek olan garnitürlü pilavı herhangi bir ana yemek olmadan da tüketebilir, öğlen ve akşam öğünü olarak sade de yiyebilirsiniz. Özellikle sade yenildiğinde tadına daha çok varacaksınız. Lokantalarda daha önceden fazla bulunmayan bu pilav çeşidini son zamanlardaki istekler üzerine artık rahatça bulabilirsiniz. Daha önceden pilav yaptıysanız eğer garnitürlü pilavı da çok rahat yapabilirsiniz hatta tarifini bir defa okumanız bile yetebilir. Çok fazla malzeme gerekmeden günün her saatinde en fazla 1 saat içerisinde yapabilmeniz de mümkündür.

Garnitürlü Pilav için gerekli malzemeler

  • 3-4 su bardağı baldo pirinç
  • 3-4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu da olabilir tamamen isteğe bağlıdır
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı da olabilir yine bu durumda tamamen isteğe bağlıdır.
  • 7-8 su bardağı garnitür
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • İsteğe bağlı diğer baharat çeşitleri

Garnitürlü Pilav Nasıl Yapılır?


Öncelikle geniş bir kabın içerisine 4 su bardağı baldo pirinci koyup üzerine sıcak su ilave ederek 40-45 dakika bekletiyoruz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra pirinci yıkayıp suyunu süzüyoruz. Daha sonra bu işlemleri garnitürler için uygulayıp suyunu süzüyoruz. Tabi pirinçlerin daha önceden ayıklanması içerisindeki taşların temizlenip atılması gerekmektedir. Daha sonra tencerenin içerisine tereyağını veya zeytinyağını ilave ederek ocağımızı yakıyoruz. Tencerenin içerisine yağla birlikte tuz ve 3-4 su bardağı su ekliyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra içerisine daha önceden yıkanıp, temizlenip ve suyu süzülen pirinci arkasından da garnitürleri ilave ediyoruz. Pirinç ve garnitürü ilave ettikten sonra pilavın daha iyi pişmesi için ocağın altını kısıyoruz yani yarım ateşte pişiriyoruz. Ocağın altını kıstıkdan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Pilav suyunu çekene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişiyor ve bu süre yaklaşık 30 dakikayı bulabilir. Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz fakat bir süre kapağı kapalı bir şekilde bekletiyoruz. Pilavın dinlenmesi ve kıvamına ulaşması için dinlendirdiğimiz süre 15-20 dakika arasındadır. Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra garnitürlü pilavı sıcak sıcak servis tabaklarına koyarak sofralarınızı tatlandırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pilavın yapılışından da anlaşılacağı gibi yapımı gayet basit ve pratiktir. Ayrıca bu lezzeti tadıp vazgeçmek mümkün değildir. Garnitürlü pilav kilo yapmaz ve sağlık açısından gayet sağlıklı bir o kadar da besleyici bir yemek türüdür. Garnitürlü pilav yiyip kilo alacağınızı düşünmeyin. Pilavın yapımında sağlık açısından dikkat edeceğiniz tek nokta kullandığınız yağın temiz ve kaliteli olmasıdır. Bunun dışında garnitürlü pilavın herhangi bir olumsuzluk yaratacak yönü bulunmamaktadır.
Son Güncelleme : 18.01.2024 23:22:56
Garnitürlü Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Garnitürlü Pilav Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Garnitürlü Pilav"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir geldiği zaman tercih edilmektedir. Fakat fıstıklı pilav her bayanın yapabileceği bir yemek tü...
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir.Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır2 tane orta boy kabak2 tane orta boy hav...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Özbek Pilavı
Özbek Pilavı
Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütü...
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Siez Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024