Fırında Pilav

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. Ayrıca hazırladığımız pilava sos ilave ederek daha leziz bir pilav tüketebiliriz. Fırında hazırlayacağımız pilavımız için tercih edilen pirincin kalitesi de oldukça önemlidir. Pirincin yanı sıra pilavın diğer malzemeleri ile pilavın yanında sunulacak ana yemeğinde uyumlu olmasına dikkat edebilirsiniz. Bütün bunların yanında pilava yağ ilave etmemenizde oldukça önemlidir. Bütün bu ayrıntılardan sonra hep birlikte pilavımızı hazırlamaya ne dersiniz.

Fırında Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 adet orta irilikte kuru soğan
  • 2 tane yumurta
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 250 gr cehdar peyniri
  • 300 ml süt
  • Yarın çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kahve kaşığı hardal
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar muskat rendesi
  • Yeteri kadar tuz

Fırında Pilav Hazırlanışı

Fırında pilav hazırlamaya ilk olarak 1 su bardağı pirincimizi ıslatma kabına alarak üzerine bir miktar tuz ve ılık su ilave ederek 25-30 dakika kadar pirincimizi ıslanması için beklemeye bırakalım. Ardından verilen sürenin sonunda tuzlu ıslama suyunu dökerek pirincimizi birkaç su yıkayarak bir süzgeç içene alıp suyunun süzülmesini sağlayalım. Ardından pilav tavamızı ocağa alarak içine 1 çorba kaşığı tereyağı ilave ederek yağı eritelim ve eriyen yağın üzerine pirinçleri ekleyerek bir tahta kaşık yardımıyla pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuralım. Pirinçler istediğimiz şekilde kavrulduktan sonra üzerine yeteri kadar tuz ve 1 su bardağı kaynar ilave edip kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.

pilavımız pişerken bizde 1 adet kuru soğan ve 250 gr cehddar peynirini rendeleyelim. Ardından yarım demet dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra incecik kıyalım. Ardından 2 adet yumurtayı uygun bir kabın içine kırarak bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Çırpılmış yumurtanın üzerine önden rendelediğimiz soğan, cehddar peyniri, 1 su bardağı konserve bezelye, ince kıyılmış dereotu, muskat rendesi, karabiber, sıvı yağ, süt ve bir çay kaşığı kadar tuz ilave ederek elde edilen karışımı iyice karıştırarak harmanlayalım. Daha sonra önceden pişirdiğimiz pilavı sütlü malzemenin içine dökerek iyice karıştırdıktan sonra uygun bir fırın kapını yağlayalım ve harmanlayarak karıştırdığımız pilavı fırın kabımıza dökelim. Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtarak pilavımızı fırına vererek 45-50 dakika kadar pişirerek fırından alalım ve sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun...

Son Güncelleme : 03.12.2018 04:37:58
Fırında Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Fırında Pilav Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Fırında Pilav"
Ben evde tereyağlı pilavı oldukça güzel yapan biriyim. Geçen hafta bir yakınım fırında pilav yaparak bizlere ikram etti. Yapmış olduğu fırında pilav çok lezzetli olmuştu. Acaba evde yapılan pilav malzemelerini kullanarak fırında pilav hazırlanırsa aynı lezzet yakalanır mı? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Nazan . 28.10.2018 11:57:33
CEVAP YAZ
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir geldiği zaman tercih edilmektedir. Fakat fıstıklı pilav her bayanın yapabileceği bir yemek tü...
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Özbek Pilavı
Özbek Pilavı
Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütü...
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019