Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav

Fırında hazırlanan pilav, diğer yemek tariflerinde olduğu gibi oldukça farklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Pilavın lezzetini artırmak için, pilavı fırına vermeden önce ocakta pişirmek oldukça önemlidir. Ayrıca, hazırladığınız pilava sos ekleyerek daha leziz bir pilav tüketebilirsiniz. Fırında hazırlayacağınız pilav için tercih edilen pirincin kalitesi de oldukça önemlidir. Pirincin yanı sıra pilavın diğer malzemeleri ile pilavın yanında sunulacak ana yemeğin uyumlu olmasına dikkat edebilirsiniz. Bütün bunların yanında pilava yağ ilave etmemeniz de oldukça önemlidir. Bütün bu ayrıntılardan sonra hep birlikte pilavımızı hazırlamaya ne dersiniz?

Fırında Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tane yumurta
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 250 gr çedar peyniri
  • 300 ml süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kahve kaşığı hardal
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar muskat rendesi
  • Yeteri kadar tuz

Fırında Pilav Nasıl Yapılır?

Fırında pilav hazırlamaya ilk olarak 1 su bardağı pirinci ıslatma kabına alarak üzerine bir miktar tuz ve ılık su ilave edip 25-30 dakika kadar bekletelim. Ardından, belirtilen sürenin sonunda tuzlu ıslama suyunu dökerek pirinci birkaç kez yıkayalım ve bir süzgeç yardımıyla suyunun süzülmesini sağlayalım.

Pilav tavamızı ocağa alarak içine 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyelim ve yağ eridikten sonra pirinçleri ilave edelim. Bir tahta kaşık yardımıyla pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuralım. Pirinçler istediğimiz şekilde kavrulduktan sonra üzerine yeteri kadar tuz ve 1 su bardağı kaynar su ekleyip kısık ateşte pilavın suyunu çekene kadar pişirelim.

Pilav pişerken, 1 adet kuru soğanı ve 250 gr çedar peynirini rendeleyelim. Yarım demet dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyalım. Ardından 2 adet yumurtayı uygun bir kabın içine kırarak bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Çırpılmış yumurtanın üzerine rendelediğimiz soğan, çedar peyniri, 1 su bardağı konserve bezelye, ince kıyılmış dereotu, muskat rendesi, karabiber, sıvı yağ, süt ve bir çay kaşığı kadar tuz ilave ederek elde edilen karışımı iyice karıştıralım ve harmanlayalım.

Önceden pişirdiğimiz pilavı sütlü malzemenin içine dökerek iyice karıştırdıktan sonra uygun bir fırın kabını yağlayalım ve harmanladığımız pilavı fırın kabımıza dökelim. Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtarak pilavı fırına verelim ve 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alalım. Sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lahanalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zerdeçallı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırgız Pilavı Tarifi ve Malzemeleri