Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriyeli Pilav, Çorba veya sulu yemek denilince akla ilk gelen kesinlikle pilav olur. Çünkü pilav her yemeğin yanına yapılabilecek en leziz ve en kolay tarihlerden biridir. Fakat pilav yaparken de dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Eski insanlar evlenme yaşına gelmiş bir kıza yemek yapmasını biliyor musun diye sormazlarmış, güzel pilav yapabiliyor musun diye sorarlarmış.
Yani güzel pilav yapan bir kimse, yemek yaparken elinde lezzet var demektir. Pilav yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli kural su ve pilavlık bulgur veya pirinç miktarı olmalı. Sizlere muhteşem arpa şehriyeli iki pilav tarifi verelim. Bulgurlu arpa şehriyeli pilav ve arpa şehriyeli pirinç pilavı ve arpa şehriyeli erişte tarifini madde madde yazalım.

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Malzemeleri

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • Sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • 4.5 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay kaşığı kara biber

Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?


Pirinçler süzgeç yardımı ile yıkanır. Tencereye sıvı yağ eklenir ve arpa şehriye ilave edilerek hafif kahve rengi olana kadar kavrulur. Kavrulan şehriye üzerine yıkanmış pirinç eklenir ve 3-4 dakika kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir üzerine tavuk suyu dökülür, 18-20 dakika kısık ateşte pişirilir. 20. Dakika pilav kontrol edilip bir kez daha karıştırılır ve üzerine tereyağı eklenerek ocaktan alınır. 10 dakika dinlenmesi beklenen pilav sıcak olarak servis edilebilir.
Mis gibi arpa şehriyeli pirinc pilavimiz hazır.

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • 1 cay bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 4.5 su bardağı tavuk veya et suyu
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 150 gram tereyağı
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvı yağ ve arpa şehriye eklenir ve 5 dakika kavrulur. Kavrulan şehriye üzerine bulgur ilave edip 3 dakika kadar kavrulma devam eder. Tuz ve et suyu veya tavuk suyu ilave edilerek ocağın ısısı azaltılır. 18-20 dakika pişirin ve üzerine tereyağı eklenir. Tencere ocaktan alınır ve 15 dakika kadar dinlendirilir. Mis gibi arpa şehriyeli bulgur pilavı servise hazır.

Arpa Şehriyeli Erişte Pilavı Malzemeleri
  • 250 gram erişte
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 200 gram tereyağı
  • Tuz
  • 4 bardak tavuk suyu
Arpa Şehriyeli Erişte Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk suyu tencereye alınır ve kaynatılır. Kaynayan tavuk suyuna erişte eklenir ve tuz eklenerek makarna gibi pişirilir. 12-13 dakika pişen erişte, suyu azaldığı zaman ocaktan alınır. Başka bir tavada tereyağı yakılır ve arpa şehriye bu yağda kızartılır. Arpa şehriye ve tereyağı erişte üzerine eklenir karıştırılır ve 15 dakika dinlendirilir. Mis gibi arpa şehriyeli erişte pilavı servise hazır.

Afiyet olsun.
18.01.2024 23:44:50
Arpa Şehriye Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Arpa Şehriye Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Arpa Şehriye Pilavı"
Arpa şehriyesi bana nedense her zaman çok otantik gelmiştir. Bu yüzden genelde soframızdan eksik etmemeye çalışırım. Ve bütün pilavlara da o kadar çok yakışıyor ki. Acaba arpa şehriyeli pirinç pilavı, arpa şehriyeli bulgur pilavı, arpa şehriyeli erişte pilavı için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışları ve yapılışları nasıldır? Değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Hülya . 30.10.2018 18:56:08

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024