İlk olarak etimizi haşlayalım. Daha sonra 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağını tencereye bırakalım ve bir miktar ısındıktan sonra 300 gram kuzu kuşbaşını ekleyelim. 10 dakika kadar kavrularak kabuk bağlayacaktır. Daha sonra üzerine sıcak su eklenecektir. Yarım tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra 3 su bardağı kaynar suyu ekleyelim ve kaynamaya bırakılır. Daha sonra ateşi kısalım, 25 dakika kadar kısık ateşte haşlayalım.
Tencerede et kaynarken oluşan köpükleri ara ara alalım ayrıca et pişerken de diğer malzemeleri hazırlayalım. 5 adet kuru kayısı özellikle gün kayısısı olması gerekmektedir ve tavla zarı şeklinde ufak ufak doğrayalım fakat doğramadan önce yarım saat ılık suda ıslatılmış olmalıdır. Havuçları da aynı şekilde doğrayalım ve soğanları da oldukça ince şekilde doğrayalım. 4 çorba kaşığı yağı tencereye ekleyelim ve çam fıstığını ekleyelim sararana kadar birkaç dakika kavuralım. Havuzları da alalım ve 5 dakika kadar onları da kavuralım ve kapağı kapatalım. Sonrasında soğanı ekleyelim ve kavrulmaya bırakalım fakat iyice kavrulmalıdır. Sonra doğranan kayısı ve kuş üzümlerini birlikte katalım. Pirinci suda iyice yıkayalım ve suyunu iyice süzelim. Katılan pirinci birkaç dakika kavuralım. Üstüne bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim. Pirinç kavrulurken et ayrı yerde hazır hale getirilir. Etleri bir kevgir yardımı ile süzerek suyundan alalım ve süzülen et de eklenir. Bu şekilde birkaç defa karıştırılır. Kokusu kalması için karabiber en son eklenir. Artık süzdüğümüz eti de ekleyebiliriz ve son olarak 3 bardak et suyu eklenir hafif bir şekilde karıştırılır ve ağzı kapatılır. Sonra ocak altı kısılır. Son işlem olarak soğan ve maydanozu ince ince doğrayalım maydanozu da doğradıktan sonra ocağı kapatalım ve malzemeleri ekleyelim. Daha sonra dinlenmeye alalım ve daha sonra sıcak servis yapalım.