Bezelyeli Bulgur Pilavı

Bezelyeli bulgur pilavı, bulgur pilavının birçok çeşidini hemen herkes bilir ve yapar. Meyhane pilavı, domatesli bulgur pilavı, şehriyeli bulgur pilavı ve daha birçok lezzetli bulgurla yapılan pilav çeşidi. Hepsi de hem çok besleyici hem de çok lezzetli olan bulgur pilavı birçok sulu yemeğin yanına yapıldığı gibi ana yemek olarak da tüketilmektedir.
Ana yemek olarak sunacağınız bulgur pilavı yanına cacık, ayran, turşu ya da salata ikram edilebilir. Ayrıca pratik bir yemektir ve çok çabuk hazırlanabilir. Bulgur sağlığımız açısından önemli besin kaynaklarımız arasındadır. Oldukça yüksek karbonhidrat değerine sahip olan bulgur vücudumuzun enerji ihtiyacını da bu sayede karşılamaktadır. B12 dışındaki tüm B vitaminlerini içinde barındırır, çinko, krom, magnezyum açısından da oldukça zengin olan bulgur folik asit açısından da oldukça zengindir. Başta kansızlık sorunu olmak üzere birçok hastalığa karşıda koruyucudur. Sağlık için bu kadar önemli olan bir gıdayı mutlaka tüketmeliyiz.

Bezelyeli bulgur pilavı için gereken malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 3-3,5 su bardağı kadar kaynar su
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz

Bezelyeli bulgur pilavı nasıl yapılır?


Öncelikle bulguru bol su ile iyice yıkıyoruz ve yıkadığımız bulguru süzülmesi için tel süzgece koyuyoruz.
Malzemeleri sığacak büyüklükte bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyip tereyağını eritiyoruz. Eriyen tereyağının içerisine küp-küp doğradığımız soğanları ilave ediyoruz. Soğanlar renk değiştirmeden yıkayıp doğradığımız biberleri de soğana ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Domates ve biber salçasını da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Güzelce yıkayıp kabuklarını soyduğumuz ve küp-küp doğradığımız domatesleri de karışıma ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Domatesler suyunu hafif çekince bulguru ilave ediyor ve birkaç dakika daha karıştırıp pişiriyoruz. Birkaç dakika karıştırdığımız bulgurun artık suyunu ilave ediyor ve pişmesine yakın suyunu tam çekmeden haşlanmış olan bezelyeleri, karabiberi ve tuzunu da ekleyerek ocağın altını iyice kısıyoruz. Bulgurun suyu tamamen çekilince ocağın altını kapatıyoruz. Bezelyeli bulgur pilavı dinlenmesi için kapağın altına bir kâğıt havlu alıyor ve kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlenmiş pilavımız artık yanında cacık, ayran, salata ya da turşu ile servis edilmeye hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 01:35:19
Bezelyeli Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bezelyeli Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bezelyeli Bulgur Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024