İlk olarak pirinçleri bir çorba kaşığı tuzla beraber sıcak suda ıslatılır. Havuç güzelce soyularak haşlanır. Haşlanan havucu bezelye büyüklüğünde kesilerek bezelyelerle birlikte bir miktar margarin yağında sote edilir. Dereotlarını ayıklayıp ince ince kıydıktan sonra bezelyelerin üzerine ilave ederek ocağın altı kapatılır. Islattığımız pirinçlerin suyu soğuduktan sonra pirinçler bol suyla güzelce yıkanır. Kalan yağı bir tencere içerisine koyularak eritilir. İçine suyu süzülen pirinçler eklenerek pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulmaya devam edilir. Sote edilen sebzeleri ve üzerine bir parmak çıkacak kadar sıcak et suyunu ya da suyu ilave ederek karıştırılır ve tencerenin ağzını kapatarak pişirilmeye bırakılır.
Pilav suyunu çekinceye kadar ve su kaynayana kadar kuvvetli ateşte, su kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. On dakika pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır. Pilavımız on beş dakika dinlendirildikten sonra, pilav harmanlanarak servis yapılmaya hazır hale gelir.
Afiyet olsun.