Öncelik olarak buğdaylar bir önceki akşamdan ıslatılır.
Ertesi gün ıslamış olduğumuz buğdayların suyu dökülerek üzerine yeniden su dökülür. Buğdaylar diri kalacak şekilde haşlanır. Pilav için uygun bir tencere ocağa konur. Tencerenin içine sıvıyağ ya da zeytinyağını konulur. Üzerine doğranmış olan soğan ve biberleri ekleyerek kavrulur. Bu malzemelerin üzerine ise kabukları soyulmus domatesler eklenir. Domateslerin bir miktar suyunu çekmesini bekledikten sonra önceden haşlamış olduğumuz biraz diri olan buğdayları karışımın üzerine eklenir. Bi beş dakika kadar karışımı kavurmaya devam edilir. Daha sonra isteğe bağlı olarak baharatları ekliyoruz. Kavrulan buğdayların üzerine bir miktar sıcak su eklenerek pişirilmeye bırakılır. 15 dakika buğday pilavinızı pisirdikten sonra ocağın altını kapatarak demlenmeye bırakılır.