Buhara Pilavı

Buhara pilavı, görüntüsü ve lezzeti ile herkesin sevebileceği bir tarif. Tek başına bir lezzet şöleni olan pilav, Adıyaman yöresinde sıkça görülen bir pilav çeşidi. Özbek pilavıyla benzerliği olan bu tarif, tercihe göre nohut, bezelye ile de zenginleştirilebilir. Kuşbaşı eti yerine tavuk da kullanılabilir. Pilav yapımında tavuk etini tercih edenler bilmeliler ki bu yalancı bir buhara pilavı olacaktır.
Pirinç ile yapılan pilavlarda dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktalardan biri, pirinçlerin iyi yıkanmasıdır. Nişastası iyice temizlenmeyen pirinçlerin lapa lapa olma özelliği yüksektir.

Buhara pilavı malzemeleri

  • 400 gram kuşbaşı et
  • Bir kilo pilavlık pirinç
  • Dört adet havuç
  • 50 gram kuru üzüm
  • 50 gram kuş üzümü
  • 100 gram dolmalık fıstık
  • İki adet kuru soğan
  • 250 gram tereyağı
  • 50 gram Ayçiçek yağı
  • Üç tatlı kaşığı tuz
  • Bir adet kesme şekeri
  • Bir çay kaşığı limon suyu
  • Altı su bardağı et suyu

Buhara pilavı nasıl yapılır?


İlk olarak kuşbaşılı etler yıkanarak tencereye alınır. Üzerine on su bardağı sıcak su eklenir. Üzerine tuz serpilerek bir saat kısık ateşte pişirilir. Pişirilen eti ayrı bir kaba aktarılır. Kalan et suyunu yedi su bardağına tamamlanır. Pirinçleri ılık tuzlu suda yirmi dakika bekletilir. Süzgece alınarak nişastası gidene kadar suyla yıkayın. Havuçlar soyularak küp şeklinde kesilir. Kuş üzümü ve kuru üzümü ılık suda on beş dakika bekletilir.
Kuru soğanlar ise soyularak ufak ufak doğranır. Bir tencere içerisine tereyağı ve sıvı yağı alınarak kısık ateşte eritilir. Üzerine soğanı ve dolmalık fıstık eklenerek karıştırılır. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edilir. Daha sonra üzerine pirinç ilave edilerek kısık ateşte on dakika karıştırılır. Et ve havuçları ekleyerek karıştırmaya devam edilir. Tuzu, şekeri, Limon suyunu, kuş üzümünü, kuru üzümü ve hazırlanmış olan yedi bardak sıcak et suyunu ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir. Son olarak ocağın altı kapatılarak pilavımızı son kez alttan üste doğru karıştırılır. 10-15 dakika pilavı dinlendirdikten sonra buhara pilavımızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
23.01.2024 06:35:45
Buhara Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Buhara Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Buhara Pilavı"
Pilav türleri arasında bence en lezzetlisi ve en süslüsü buhara pilavıdır. Bu pilav türü için sizce tüm malzemelerin olması mı gerekiyor. Özellikle taze maydanoz şuan bulamıyoruz.
Göksevim . 28.08.2018

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024