Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır, Bulgurun içine birtakım malzemeler katarak enfes bulgur pilavı yapılır. Bulgur pilavının çeşitleri de çoktur. Mesela; Sütlü bulgur pilavı, patlıcanlı bulgur pilavı, sade bulgur pilavı, kuru domatesli bulgur pilavı, nohutlu bulgur pilavı, yeşil mercimekli bulgur pilavı ve kuru börülceli bulgur pilavı gibi daha birçok çeşitleri bulunmaktadır.
Herkesin severek ve isteyerek yapıp tükettikleri bir yemek türüdür. Ayrıca pirince göre bulgur daha sağlıklıdır ve besleyici bir besin maddesi olmaktadır.

Bulgur, Anadolu'nun geleneksel yiyeceği olmaktadır. Hem ekonomik hem de olabildiğince yüksek karbonhidrat değerine sahip olmaktadır. Buğdayın besin öğelerinden olan çinko, krom, kepek ve magnezyum doğal olarak bulgurun içinde de yer alıyor. Bunların yanı sıra ek olarak selenyum, fitatlar ve B 12 haricindeki bütün B vitaminleri bulgurda bulunuyor. Bunun dışında lif açısından da oldukça zengin. Folik asit içeriği sayesinde bebekler ve hamilelerin folik asit ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayabilir. Küflenme ile bozulmaya karşı da olabildiğince dayanıklıdır ve uzun zaman güneş görmeyen yerlerde muhafaza edilmesi mümkün olur.

Bulgur, yüksek karbonhidrat değeri sebebi ile enerji verici özelliğe de sahip olmaktadır. Özellikle okul çağındaki çocuklarınızın vücut dirençlerinin korunması ve daha enerjik olmaları açısından bulgur pilavı oldukça önemli bir besindir. İçindeki lif özelliği sayesinde kandaki yağ miktarını düşürür ve kötü kolesterolün kontrol altına alınmasında faydalı oluyor.
B 1 vitamini sinir ve sindirim mekanizması için en önemli vitaminlerden biridir. Oldukça sağlıklı olan bulgur pilavının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, aşağıda yazılı olan anlatıma göre yapabilirsiniz.

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır, Gereken Malzemeleri

  • Bir kâse pilavlık bulgur
  • Bir tane soğan
  • İki tane sivri biber
  • İki tane domates
  • Bir su bardağı tavuk suyu
  • Bir su bardağı sıcak su (Tavuk suyu da kullanılabilir)
  • Tuz
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Bulgur pilavını yapmak için, ilk olarak soğanı ince bir şekilde doğrayın, sıvı yağ veya da zeytinyağı ile hafif kavurun. (Soğanları yakmamaya dikkat edin. Çünkü yanık soğanlar pilavda kötü tat bırakır ve yerken sevilmez.) Ardından sivri biberleri doğrayıp tencereye ilave edin. Az daha kavurduktan sonra rendelediğiniz domatesleri de ilave edin ve güzelce kavurun. Domatesler de iyice kavrulduktan sonra bulguru ekleyin 1-2 dakikada bulguru domateslerle kavurun. (Bu kavurma işlemi bulgura daha da lezzet katar ve bulgurun tane tane olmasını sağlar.) Sonra üzerine sıcak su ve sıcak tavuk suyu ilave edip tuzunu da atıp bir iki karıştırın, tencerenin kapağını kapatın kaynamaya bırakın.

Kaynayan tencerenin altını kısın ve kısık ateşte karıştırmadan pişmeye bırakın. (Pilavın yanmaması için suyunu kontrol edin.) Sonra pişen bulgur pilavının altını kapatın. Tencerenin ağzına havlu kâğıt ya da küçük bir temiz bez parçası örtün ve kapağını kapatın. (Bez veya havlu kâğıt konması, tencerenin buhardan oluşturduğu su damlacıklarının tekrar pilava düşmemesi içindir.) Yaklaşık 10 dakika kadar dinlenen bulgur pilavı yenmeye hazırdır. Bulgur pilavı nasıl yapılır sorusunun cevabını vermiş olduk.

Afiyet olsun.
21.01.2024 03:45:25
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024