Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, Pilav Geleneksel Türk Mutfağının olmazsa olmazıdır. Püf noktalarını bildikten sonra pilavı tane tane ve lezzetli yapmanız mümkündür. Ancak püf noktalarına dikkat etmediğiniz zaman pilav lapa ve tatsız olur. Osmanlı kültüründen günümüze kadar süre gelen Osmanlı Mutfağından, Türk Mutfağına taşınan pilav, hemen hemen her yemeğin yanında yapılan bir yemektir.
Bu nedenle her kadının mutlaka bilmesi ve öğrenmesi gerekir. Bu nedenle lezzetli ve mükemmel bir pilav yapmanın püf noktaları ile sizlerle paylaşacağım. Bulyonlu pilavı ister bulgurdan, isterseniz de pirinçten hazırlayarak değişik lezzetler hazırlayıp sebzeli ya da etli yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Ayrıca bulyonlu pilavı şehriyeli, erişteli, nohutlu ya da sade olarak da hazırlayabilirsiniz.

Bulyonlu Pilav Malzemeleri

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2.5 su bardağı kaynamış su
  • 1 adet etli bulyon ya da tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Üzerine gezdirmek için 2 yemek kaşığı tereyağı
Bulyon Pilav Püf Noktaları: Suyu yemeğin üzerine sıcak olarak dökün yoksa pirinçler sertleşir ve tuzu çekmez. Bulyonu bir miktar sıcak suyun içinde eriterek dökün. Böylece daha hızlı çözülerek pilava lezzetini katar. Tuzu en son atın. Böylelikle fazla tuz atmanıza gerek kalmaz. Pirinçleri önceden mutlaka ayıklayıp yıkayın ve süzün. Daha sonra bir beş dakika kadar dinlendirin.
Böylelikle fazla nişastasını dışarı atacak ve pilava karışmamış olacaktır. En önemli noktalardan biri de tereyağıdır. Pilavın piştikten sonra ilk sıcağı gitmeden önce, tereyağını eritip rengi kahverengi olana kadar yanınca pilavın altını kapatın ve üzerine tereyağını döküp karıştırın. Böylelikle pilavınızın bulyon lezzeti daha çok artacaktır.

Bulyonlu Pilav Nasıl Yapılır?


Öncelikle pilav tenceresini ocağın üzerine alarak içine zeytinyağını ve şehriyeyi döküp hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra üzerine yıkanmış ve dinlenmiş olan baldo pirinçleri dökerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerine kaynamış suyu da dökerek içine sıcak su ile eritmiş olduğunuz bulyonlu suyu dökün. Son olarak üzerine tuzu da ekleyerek, su kaynayana kadar yüksek ateşte, pilavın suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Pilav pişmeye yakın, ayrı bir tavada tereyağını eritin. Rengi karamel bir kıvam alam tereyağının altını kapatarak pişen pilavın içine dökün ve iyice harmanlayın.

Şimdiden Afiyet Olsun.
19.01.2024 06:40:43
Bulyonlu Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bulyonlu Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Bulyonlu Pilav"
Ben sürekli pilav yapıyorum ama bulyonlusunu pek yapmadım. Bulyonlusunu tavuk bulyonla yapsam yine de beklenen lezzeti alabilir miyim yoksa etki bulyon mu kullanmam gerekiyor? bir de merak ettiğim br konu bunun yanına hangi yemeği yapmamı tavsiye edersiniz?
Kıymet . 24.09.2018 19:46:39
Ben sürekli pilav yapıyorum ama bulyonlusunu pek yapmadım. Bulyonlusunu tavuk bulyonla yapsam yine de beklenen lezzeti alabilir miyim yoksa etki bulyon mu kullanmam gerekiyor? bir de merak ettiğim br konu bunun yanına hangi yemeği yapmamı tavsiye edersiniz?
Kıymet . 24.09.2018 19:46:38

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024