İlk olarak etleri geniş bir tencere içine alınarak suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte pişirilir. Etler suyunu çekmeye başladığında ocağın altı kısılarak tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Etler yumuşamaya başlayınca üzerine yemeklik doğranmış olan soğanları etin üzerine ekleyin. Sıvı yağı da ekleyerek soğanlarla birlikte et kavrulur. Bu sürede isteğinize göre tuz, karabiber ve tereyağını ekleyebilirsiniz. Soğanlı karışımın üzerine rendelenmiş şekildeki havuçlar örtülür ve onun da üzerine güzelce yıkanmış, suyu süzülmüş pirinçler eklenir. Pirinçleri güzelce yaydıktan sonra üzerini basacak kadar sıcak su eklenerek kaşıkla aradan boşluklar oluşturarak etin tuzu ve yağının pirinçlerin üzerine de gelmesi sağlanır.
Daha sonra tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte yemeğimiz suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir. Pirinçlerin piştiği ne emin olduğunuz zaman ocağın altını kapatın. Hazırlanan büryan pilavımızı 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına ters şekilde çevrilerek servis yapılmaya hazır hale getirmiş olursunuz.
Afiyet olsun.