Ciğerli Pilav

Ciğerli Pilav, damak tadına uygun herkesin afiyetle tüketmiş olduğu bir pilav türüdür. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlar ve bütün malzemelerin özdeşleşmesiyle harika bir tat oluşturmaktadır. Bu pilav yapılış aşamasında ustaca yapılmasında daha farklı bir lezzet oluşturur ve kişilerin bu tarifi özenle oluşturmasında eşsiz bir lezzet ortaya çıkar.
Bu makalemizde sizlere Ciğerli pilav içerisinde kullanılan malzeme listesini ve bu pilavın yapılış aşamasını belirteceğiz. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Ciğerli Pilav Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı baldo pirinç,
  • 1,5 çay bardağı kadar çam fıstığı,
  • 300 gram kuzu ciğeri,
  • 1,5 çay bardağı kuş üzümü,
  • 5 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3,5 su bardağı et suyu,
  • 2 adet orta boy kuru soğan,
  • 8-10 dal dere otu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yeni bahar

Ciğerli Pilav Nasıl Yapılır?


Ciğerli pilav yapılışına ilk olarak pirinçleri ayıklayarak başlayalım. Ayıklanmış olan pirinçleri ılık suda 30 dakika bekletelim. Bizde o arada fıstıkları ayıklayalım ve üzümleri de ayıklayarak 10 dakika kadar ılık suda bekletelim. Ciğerler temizlenerek ufak ufak doğranır. Soğanların kabukları soyulup doğrama tahtasında ince ince kıyılır. Bir tavaya bir çorba kaşığı tereyağı ve çam fıstığı ilave edilir malzemeler biraz pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan malzemelere ince ince doğranan kuru soğanlar ilave edilir ve iyice öldürülmesi için siteleri.
Tavaya ciğerler de eklenerek biraz daha kavrulur. Et suyu ilave edilerek bir taşım kaynamaya bırakılır ve biberi, yeni baharı ve suyu süzülen kuş üzümü de eklenir. Pirinçler yıkanıp iyice süzülmelidir. İçinde iki çorba kaşığı tereyağı olan tava ocağın üzerine konur. Üzerine pirinç ilave edilir ve 10 dakika kavrulması için beklenir, tuzu ilave edilir, sıcak iç harcı de eklenir. Bir taşım daha kaynatılarak tuzu kontrol edilmelidir. Sonra pilavın kapağı kapatılır ve olarak fırına sürülür. Fırında 20 dakika pişirilerek çıkarılır ve on dakika demlendirildikten sonra, dere otunu ilave ederek karıştırmamız gerek. Pirinç iyi yani kaliteli baldo olmalıdır. Rafine edilmiş olan pirinçler pişerken iyi olmaz. Pilavın suyunu iyi ayarlamak gerekir; 1 kilo pirinç içerisine, 3 litre su ilave edilmeli. Pilavın lapalaşmasına sebep olan pirincin yüzündeki nişasta maddesidir. Nişastayı gidermek amacıyla pirinci çok iyi yıkamak gerekmektedir. Pirincin ne kadar su alacağını iyi bilmek en önemli olan husustur.

Afiyet olsun.
23.01.2024 03:45:27
Ciğerli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ciğerli Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ciğerli Pilav"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024