İlk olarak soğanları kabuklarından ayırarak küçük küçük doğranır. Bir tava içerisine iki çorba kaşığı yağ konulur ve soğanlar içerisine atılarak kavrulur. Kabukları soyulmuş ve yemeklik doğranmış domatesler, bir kahve kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı tuz koyarak domates suyunu çekene kadar arada bir karıştırılır. Daha sonra üzerine iki bardak et suyu ilave edilerek biraz kaynatıldıktan sonra tencere ateş üstünden alınır. Başka bir tencere içerisine on bardak sıcak suyla iki kaşık tuz eklenerek üstünede arpa şehriye ilave edilerek on dakika haşlanır. Daha sonra haşlanan arpa şehriye süzgece alınarak soğuk suyla iyice yıkanarak süzülür.
Hazırladığımız sos tekrar ateş üzerine alınarak biraz kaynatılır. Üzerine süzülmüş arpa şehriyeler ilave edilerek güzelce karıştırılır. Öncelikle orta daha sonra ise kısık ateşte şehriye sosunuz çekene kadar yirmi dakika pişirilir. Son olarak hazırlanan domatesli arpa şehriye pilavımız on dakika demlemeye bırakılır. Böylelikle pilavımızı hazır olup servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.