İlk önce bir tencere içinde yağ kızdırılır. İçerisine yemeklik şekilde doğranan soğanı ve sarımsakları atarak rengi dönene kadar ara ara karıştırılır. Daha sonra ufak ufak doğranan biberleri, kabuklarını soyduğumuz ve küp şeklinde kestiğimiz domatesleri tencerenin içine eklenir. Üç dakika karıştırıldıktan sonra ılık su ile açılmış olan salçaları üzerine eklenir. Göz kararı üzerine tuz eklemeyi unutmayalım. Tuzla beraber üzerine bir bardak sıcak su ekleyerek domatesler kendini salıncaya kadar pişirilir. Bulguru güzelce suyun altından geçirdikten sonra süzgeçten geçirip iyice süzülerek kaynamakta olan tencerenin içerisine koyulur.
Karışımı birkaç defa güzelce karıştırarak üzerine bir parmak geçecek ölçüde sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Su kıvamına bakmak için ara sıra karıştırılmasında yarar vardır. Gerektiği taktirde biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Son olarak kısık ateşte yirmi dakika pişirilen pilavımızı ateşin üstünden alınır. On dakika demlenmesini bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.