Enginarlı Pilav
Enginarlı pilav, Enginarlı pilavın hangi yöreye ait olduğu bilinmiyor. Ama her yörede yapıyor. Bu pilav çok sağlıklı, besleyici ve vitamin kaynağıdır. Hem lezzet bakımından hem de içindeki enginar sayesinde faydalı bir yemektir ve enerji verir tok tutar. Çocuklar içinde çok faydalıdır.
Enginarlı pilavın malzemeleri- 4 Adet enginar
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- 2 Yemek kaşığı limon suyu
- 1 Çay kaşığı toz şeker
- 1 Çay kaşığı tuz
- 6 Sap taze soğan
- Yarım demet dere otu
- 1 Su badağı pilavlık baldo pirinç
Enginarlı pilavın nasıl yapılır?
Öncelikle pirinci yıkayıp kaynar suda bekletelim.
Temizlenmiş enginarı limonlu suda bekletelim. Taze soğanların tamamını ince ince doğralım. Zentinyağı ile pilav tenceresinde çok hafif sote yapalım. Ayrı bir tencereye enginarları küp-küp doğrayalım. 2 yemek kaşığı limon suyunu ve bir bardak kaynamış suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. Pilav tenceresine 1.5 bardak su ekleyip içine bir su bardağı pirinci ilave edelim. Şeker ve tuzu da ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirelim. Pilav suyunu çektikten sonra pişen enginarları da ekleyip demlenmeye bırakalım. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Servis sırasında kıyılmış dere otu ekleyelim.
Afiyet olsun.
20.01.2024 11:16:48
Enginarlı Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|