Esmer Pirinç Pilavı

Esmer Pirinç Pilavı; Esmer pirinç ilk var oluş dönemlerinde fazlası ile olan ottur. Oıyza Glaberrima ve Oryza adlı tam iki türü kapsamaktadır. Yurdumuzda genelde beyaz renkli türü yenilmek ile daha birçok türü vardır. Ancak beyaz pirincin ilk hali de beyaz renkli değildir. Pirinç işlendikten sonra beyaz bir renk almıştır. Pirinç dünya çapında en çok yenilmekte olan bir tahıl ürünüdür.
Antartika haricinde bütün kıtalar da pirinç yetiştire bilme imkânı vardır. Doğu ilke sınırları içinde yüzyıllar boyunca diyet yemek çeşitlerinin yapısını pirinç oluşturmaktadır. Pirinç tüketimi bakımından tam 5000 senelik bir geçmişe sahip olmaktadır. Çin ülkesinde oldukça fazla tüketilmekte olan bir tahıl türüdür. Hazreti İsa'dan önce dördüncü yüzyılda pirinç Mısır ülkesine gelmiştir. Aynı zamanda da Hindistan ülkesinde esmer pirinci Avrupa ile Yunanistan boylarına ulaştırarak son olarak da Birleşik Devletlere ihraç edildiği bilinmektedir. Esmer pirinç üretimi yedinci yüzyılın son zamanlarından itibaren Birleşik Devletler tarım hayatında da yer almaktadır. Esmer pirinç genelde bebeklere verilmesi tavsiye edilen ilk aktı besindir. En az alerji yapan tahıldır esmer pirinç. Bu nedenle bebeklerde başlangıç besini olarak anne adaylarına önerilen tahıl çeşididir. Esmer pirinç tam üç tane çekirdek katmanı içerir. Esmer pirinç kepekli, besi dokulu ve filizli yapısı sayesinde beyaz pirinçten çok daha fazla besin maddesi içermektedir. Normal beyaz pirinç çok daha fazla kalori oranına sahip olduğundan dolayı biz bugün esmer pirinç pilavı yapacağız hadi başlayalım.

Esmer Pirinç için Gerekli Olan Malzemeleri

  • Bir, iki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterince tuz
  • Bir su bardağı esmer pirinç
  • Üç su bardağı sıcak su
  • Bir, iki yemek kaşığı tereyağı

Esmer Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?


İlk önce esmer pirinçleri iyice yıkayın ve suyunu süzdürün. Daha sonra tencere içinde tereyağını eritin. Eriyen tereyağının içine sıvı yağını da ilave ederek karıştırın. Sonra suyunu iyice süzdüğünüz esmer pirinçleri ve tuzu da tencere içine ilave edin. Tencerenin altını iyice kısın hiç bırakmadan devamlı karıştırarak tam beş, yedi dakika kadar kavurun. Daha sonra suyunu da ilave ederek bir kez daha karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler iyice suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın. Yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Enfes esmer pirinç pilavı hazır servis yapmadan önce karıştırarak tane, tane olmasını sağlayın.
20.01.2024 11:49:28
Esmer Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Esmer Pirinç Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Esmer Pirinç Pilavı"
Pirinçin kan şekerini yükselttiği ve bindin dolayında erken acıkmaya neden olduğunu biliyorum. Bunu içinde genellikle bulgur pilavını tercih ediyorum. Bir makalede esmer pirinç pilavının besin değerinin ve özellikle şeker oranının normal pirinçten daha düşük olduğu ve bunun içinde tüketilmesi gerektiği yazıyordu. Esmer pirinç pilavın etse e nasıl yetişir?
Özen . 06.11.2018 07:28:03

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024