Etli Bulgur Pilavı
Etli Bulgur Pilavı, yöre olarak ülkemizde hemen hemen hemen her bölgede yapılmaktadır. Bulgur pilavı olarak sade, tavuklu, etli, sebzeli olarak da yapılmaktadır. Sofralarımızın vazgeçilmez pilavı olan bulgur pilavı pirinç ve kuskusa oranla daha vitamin ve besin değeri bakımından zengindir. Anadolu'da özellikle düğünlerde, ziyafetlerde ve misafir ağırlamada yapılan etli bulgur pilavı yapılışı bakımından birbirine benzerlik göstermektedir.
Bir porsiyon etli bulgur pilavı yaklaşık olarak 150 kalori kadardır. Et ile yapılan bulgur pilavı da malzemeleri bakımından farklılık göstermektedir. Sarımsaklı etli bulgur pilavı, sebzeli etli bulgur pilavı ve en meşhuru olan nohutlu etli bulgur pilavı da yapılmaktadır.
Etli Bulgur Pilavı; ortalama olarak 1 porsiyon etli bulgur pilavı 149 kilo kalori kadardır. Etli bulgur pilavı tarifi ise şöyledir.
Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri- 2 su bardağı bulgur,
- 1 adet soğan,
- 2 adet domates,
- 1 adet kırmızı biber,
- 200 gram kuşbaşı et,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
- 1 diş sarımsak ince doğranmış,
- 3 su bardağı sıcak su,
- Tuz.
Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Bulguru yıkayıp suyunu süzüyoruz. Kuşbaşı etimizi küçük küçük doğruyoruz soğanı, domatesleri de ince ince doğruyoruz. Tencereye tereyağını, sıvı yağı, soğanı, etleri ve et suyunu katıp suyunu çekene kadar birlikte kavuruyoruz.
Üzerine domatesleri, sarımsağı ilave edip karıştırıyoruz. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 5 dakika pişiriyoruz. Bulguru ilave edip karıştırıyoruz sonra tuzunu, sıcak suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sonra üzerini havlu ile örtüp, 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 17:24:18
Etli Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|