Etli Pirinç Pilavı

Etli pirinç pilavı, genel olarak Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu Bölgelerimizin vazgeçilmez yemeklerinden birisidir. Yöre insanları geçimlerini büyük baş ve küçük baş hayvanlar ile sağladığından dolayı bölge insanı yapmış olduğu yemeklerde de bolca et kullanılmakta olup bu tip yörelerde etli yemekleri sıklıkla görmek mümkündür.

Etli pirinç pilavı malzemeleri

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Etli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?


Yemek yapımına başlamadan önce pilavlık baldo pirincin lapa kalmaması için pirinç yarım saat kadar tuzlu ılık suda beklemeye bırakılır. Etli pilav yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu etin taze ve yumuşak olmasıdır. Bundan dolayı tercih olarak kuzu eti kullanabilir veya almış olduğunuz et dana etiyse de kasabınızdan sinirsiz ve yumuşak et isteyebilirsiniz. Kuşbaşı doğranmış olan etler derin bir tencereye alındıktan sonra kısık ateşte buhar ile pişmesi için tencerenin kapağı kapatılır. Etler önce suyunu salarken zaman zaman karıştırıp etin kendi suyunda azıcık pişmesi beklenir. Etler suyunu çektikten sonra önce sıvı yağ ardından da tereyağı eklenip birkaç dakika etler tahta kaşık yardımı ile karıştırılarak kavrulur. Daha sonra suyu süzülen ve yıkanan pirinçler kavrulmuş etin üzerine ilave edilir. 1-2 dakika hepsi birlikte kavrulduktan sonra damak tadınıza göre tuzu ayarlanır ve pilavın suyu (Ilık su olacak şekilde) ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılır. Önce orta ateşte pilavın üzeri kabarmaya başlayana kadar pişirilir. Daha sonra pilavın altı kısık ateşe alınarak suyunu tamamen çekmesi beklenir. Ardından tencerenin kapağını açmadan ocak kapatılarak beklemeye alınır. Bu süreçte tencerenin üstü bir havlu ile kapatılır ve pilavın demini alması için en az 10-15 dakika bekletilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 07:18:13
Etli Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Pirinç Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Etli Pirinç Pilavı"
Çok severek yediğim lezzetli yemeklerden biridir. Özel zamanlarda eşsiz bir sunumla kendisine minnet borcumu dile getirmeden edemeyeceğim. Ama herkes yapamaz bunu ayarını tutturmak lazım;)
Selma . 01.09.2018

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024