Öncelikle eti kuşbaşı şeklinde doğrayın. Daha sonra düdüklü tencere içerisinde etin üzerini geçecek şekilde su ilave edin. Daha sonra defne yaprağını ekleyin. Havuçları doğrayarak, soğanı ve sarımsakları soyarak bütün şekilde tencere içerisine koyun, tuzunu ekleyin. Birazda karabiber serpiştirdikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını yakın.
Düdüklü tencerenin düdüğü çaldığından itibaren saat tutarak kısık ateşte yarım saat pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatarak tencereyi soğuk su altına tutarak havasını alın, kapağını açarak kuşbaşı etleri süzgeçle alın. Daha sonra pilav yapılacak tencere içerisine etleri koyarak ocağın altını yakın. İçerisine tereyağını ekleyin. Kuşbaşı et kavrulurken sizde pirinçleri bol suyla yıkayarak kuşbaşı etlerin içerisine ilave edin, kavurun. İsteğe bağlı olarak kekiği de ekleyerek pilavın suyunu ilave edin. Düdüklü tencere içerisindeki sudan alarak pilav suyuna kullanın. Tüm malzemeler ocakta kavrulduktan sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırına tencereyi sürün. Yaklaşık 15-20 dakika kadar pilavı pişirdikten sonra pirinçler suyunu çekince fırını kapatarak tencereyi fırın içerisinden alın. 5 dakika kadar pişen pilavı dinlendirdikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Fırında etli pilav artık hazır.
Afiyet olsun.