İlk olarak pirinçleri yarım saat kaynar su içerisinde bekletelim. Kaynar suyu eklenince kaşıkla iki kere karıştırıp bırakın. Yarım saat sonra ince süzgece alalım ve soğuk suyun altında nişastası gidene kadar yıkayalım. Ama pirinçleri elle çok oynamadan yıkanmalıdır çok el ile oynanır ise parçalanmaktadır. Daha sonra pirinçler iyice süzüldükten sonra güveci ocağın üstünde 10 dakika ısıtalım ve ardından tuz, margarin ve tereyağını ekleyelim. Daha sonra margarin ve tereyağının erimesini bekleyelim. Pirinçleri eriyen yağın içerisine koyalım ve pirinçler birbirinden ayrılana kadar iyice kavuralım. Kavrulan pirinçlere şekeri ve limonunu ilave ettikten sonra üzerini bir parmak geçecek kadar suyu ekleyelim.
Ölçüde kullanılabilir. Bazen pirinçler farklı şekillerde su çekebiliyor. Artık bu sizin tecrübenize kalmış bir durum. Ama standart olarak bir parmak geçecek kadar eklenmelidir. Fakat suyunu çekince pirinçler hala diriyse çok az kaynar suyu orta kısmına bırakabilirsiniz. Güveç tenceresinin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Son olarak suyunu çeken pilavınızı karıştırmadan 10 dakika bekletin. Daha sonra tahta geniş bir kaşık ile alttan üste havalandırın ve 5 dakika daha dinlendirin. Sonra servis yapılır.