Hamsili Pilav

Hamsili pilav, Karadeniz bölgesinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Özellikle Trabzon ve Rize illerinde sevilerek yapılır. Hamsili pilav tam anlamıyla Karadeniz ile özdeşmiş bir yemektir.

Hamsili Pilav Malzemeleri

  • 1.5 kilogram hamsi
  • 3.5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
  • Bir demet maydanoz
  • Bir demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 6 su bardağı sıcak su

Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?


Öncelikle yemeğimiz de kullanacağımız hamsilerin kılçıklarını iyice temizliyoruz.
Daha sonra balıklarımızı temiz bir şekilde yıkayarak suyunu bırakması için bir süzgecin içerisine süzülmesi üzere bırakıyoruz. Daha sonra çelik tepsimizi tereyağı veya zeytinyağı ile güzelce yağlıyoruz. Yağladıktan sonra balıklarımızı papatya şekli vererek yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Son kalan sırayı hamsiler çelik tavadan dışarı sarkacak şekilde dizilir. Diğer yandan da tencerenin içerisine tereyağı veya sıvı yağ ekleyip kızdırmaya başlayın. Daha sonra yağın içerisine dolmalık fıstıklar eklenir. Fıstıklarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve üzerine ufak küpler halinde doğradığımız soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra iyice yıkanan ve suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Sonra kuş üzümlerini ilave edip sıcak suyu üstünü aşacak kadar ilave edin ve üzerine tuz ilave edip tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Demlenen pilavın içerisine maydanoz dereotu karabiber biberi ilave edip karıştırın daha sonra hamsileri yerleştirdiğimiz tepsiye pilavı ilave edin. En son olarak da pilavın üstüne bir sıra şeklinde hamsileri sıralayın, daha sonra dışarı sakmış olan hamsileri de pilavın üstünü kapatacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Genişçe bir servis tabağına hamsili pilav tepsisini ters çevirip çıkartın. Pilavımızın etrafına kestiğimiz limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 18:00:01
Hamsili Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hamsili Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hamsili Pilav"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024