Haşlama Pilav

Haşlama pilav evlerimizde sürekli olarak yaptığımız yapılışı kolay olan bir pilav türüdür. Haşlama pilav içerisinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu ayrı bir tatla herkesi kendine hayran bırakır. Bu pilav bütün yörelerde sıklıkla tercih edilen ve sulu yemeklerin, türlü yemeklerin eşliğinde eşsiz bir lezzet oluşturmasıyla tercih konusu olmaktadır.
Sizlere bu makalemizde haşlama pilav tarifinin yapılışını, içeriğinde kullanılan malzemeleri belirteceğiz. Pilav tarifleri arasında en fazla tercih edilen yemek tariflerinden biri olan haşlama pilav tarifini büyük bir zevkle hazırlamanız ve sevdiklerinizle beraber afiyetle yemeniz dileğiyle. Hadi işe kolları sıvayarak başlayalım hepinize kolay gelsin.

Haşlama Pilav Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı baldo pirinç
  • 3,5 su bardağı sıcak su veya lezzet açısından et suyu
  • 4-5 damla limon suyu
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı doğal tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (İsteğe bağlı olarak kullanılmalı)

Haşlama Pilav Nasıl Yapılır?


Haşlama pilav yapılışına ilk olarak pirinçleri bol su, bol tuz eklediğimiz sıcak su içerisinde, en az bir saat kadar bekleterek başlayalım. Pilavın yapılacağı tava içerisine, tereyağı ilave ederek eritelim, sıvı yağı da ilave edelim ve üç buçuk su bardağı suyu ve tuzu da ekleyerek kaynamasını bekleyelim. Bol su ve tuz karışımında bekletilen pirinçleri süzgecimize alalım, ılık su altında nişastaları giderelim, duru su akana kadar pirinçleri durulayın.
Pirinçleri karıştırmadan yıkayalım ve kaynamakta olan su içerisine yıkama işlemi bitiminde alalım. Şekeri ve sütü de ekleyerek güzel bir karıştıralı. Haşlama pilavın suyu hafif çekilmeye başladığı zaman ocağı iyice kısalım ve pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu iyice çekmiş olan haşlama pilavını ocaktan alalım. Üzerine kâğıt havlu serelim ve kapağını tekrar kapatalım. En az 15 dakika demlendirip, öyle servis edelim. Haşlama pilavı bu şekilde hazır durumdadır.

Afiyet olsun. Haşlama pilavının yapılışında sizlere püf noktaları belirteceğim.

Haşlama Pilavı Püf Noktaları


Haşlama pilav pişirmeden önce tel bir süzgeçte pirinçleri kırmadan bol suda iyice nişastası akıp pirincin suyu şeffaflaşıp pirinçler bembeyaz olana dek yıkamamız gerekir. Tel süzgeçte pirinçleri iyice süzerek hatta kurumaya bırakırsak daha iyi olur. Pilavın pişirileceği tava da çok önemlidir. Yapışmaz olan, yayvan bir tava olursa haşlama pilav daha güzel olur. Limon suyunun haşlama pilavını daha beyaz yaptığını ve tereyağının da pilavın olmazsa olmazı olduğunu unutmayalım. Pilava eklenecek olan sıvı yağ erirken hem yağının yanmasını önleyecek hem de haşlama pilavının daha parlak olmasını sağlayacaktır. Haşlama pilavı servis öncesinde yine hafif hareketlerle pilavı karıştırmak ve dumanı üzerinde mis gibi tereyağı kokusuyla servis edilmesinde daha iyi tat verecektir. Üzerine bolca karabiber dökülmesi de ayrı bir lezzet oluşturur.

Afiyet olsun.
19.01.2024 05:02:25
Haşlama Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşlama Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşlama Pilav"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024