İç Pilav Nasıl Yapılır

İç pilav nasıl yapılır: İç pilavı birçok malzemenin bir araya gelmesiyle oluşturulan lezzet şöleni olarak tarif edebiliriz. İç pilav, tavuk ya da kaburga dolmasında rahatlıkla kullanılabilir. Pilav her yemeği tamamlayan alternatif bir tür olarak Türk mutfağında yerini almıştır. İç pilavın içinde bulunan malzemeler, vitamin yönünden zengindir.
İç pilav nasıl yapılır diye sorulduğunda birçok malzemenin ortak bir noktada buluşması ve bu buluşma sonucunda lezzet şöleninin oluşması diyebiliriz.

İç pilav için malzemeler

  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı dolma fıstığı
  • Bir çay kaşığı tepeleme dolma baharı
  • Bir çay kaşığı tepeleme tarçın
  • 250 gram tavuk ya da kuzu ciğeri
  • Yarım yemek kaşığı karabiber
  • Su bardağının üçte ikisi kadar zeytinyağı
  • 2,5 bardağı kaynatılmış sıcak su
  • Yeteri kadar tuz
  • 2,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yeni Bahar
  • Bir tutam dereotu ve maydanoz

İç pilav tarifi nasıl yapılır?


İç pilavı yapmadan önce pirinçleri güzel bir şekilde ayıklayın. Orta büyüklükte bir tencereye pirinci ekleyerek üzerini geçecek kadar tuzlu ılık su ilave edin ve yarım saat bekletin. İki saat sonra pirinçleri süzgece aktararak süzülmesini sağlayın. Soğanları soyarak küp doğrayınız. Kuş üzümünü ayıklayıp küçük bir tabağa alarak ılık suyun içerisinde bekletin. Dereotunu ve maydanozu sapından ayırarak ince bir şekilde doğrayın.
Kuş üzümü beş dakika beklettikten sonra suyun içinden alarak dinlenmesini sağlayın. Pirinçleri üzerine üç defa yıkayın. Çünkü pirinçte bulunan fazla nişasta su ile atılmaktadır. Küçük bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin. Yağ kızdıktan sonra üzerine dolma fıstığını ilave ederek birkaç dakika kavurun. Daha sonra soğanı da ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra içerisine ciğer, tuz, karabiber, yenibahar, kuş üzümü, dolma baharı ve bezelyeyi ilave ederek karıştırmaya devam edin. Karıştırırken üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve tencerenin ağzını kapatarak dinlendirin. Pirinci ve kalan suyu tekrar tencereye koyarak pişirmeye başlayın. Pişince ocağı kapatın tencerenin ağzını örterek dinlendirin. Dinlenme süresi en az 20 dakika olmalıdır. Dereotu ve maydanozu dinlendikten sonra ilave edip servis yapabilirsiniz. İç pilav nasıl yapılır derken aslında evde bulabileceğimiz malzemeleri sırasıyla koyduğumuzda ortaya çıkan lezzet diyebiliriz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:52:39
İç Pilav Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İç Pilav Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İç Pilav Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024