Önceliklekavurmalı bulgur pilavında kullanacağınız kavurma çok yağlı ise ölçüde belirttiğim miktarı biraz azaltabilirsiniz. Daha sonra her zaman evde pişirdiğiniz pilav davasından yine aynı olanını kullanabilirsiniz. Öncelikle pilav tavasının içine belirtilen ölçülerde olan yağları tavaya koyun ve ocağın altını açın. Yağlar eridikten sonra üzerine kavurmaları ilave edip karıştırın ve hiç beklemeden üzerine domates salçasını ekleyip iyice kavurun. Salça iyice ezildikten sonra yakmadan hemen tavanın içine önceden kaynatmış olduğunuz sıcak suyu ilave edip içine tuzunu ekleyin ve kaynaması için biraz bekleyin.
Bu arada ölçü miktarı bir su bardağı bulgura 3 su bardağı sıcak su kullanılması gerekir. Ocağın üzerindeki kavurmalı bulgur pilavının suyu kaynadıktan sonra üzerine bulguru ilave edin ve karıştırın, tuzuna bakıp ayarlayabilirsiniz. Bulgurlar kaynadıktan sonra ocağın altını bira kısın, orta dereceli ateşte pişirin. Bu şekilde yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Kavurmalı bulgur pilavı suyunu iyice çekinceye kadar pişirin ve eğer seviyorsanız kavurmalı bulgur pilavının dibini tutmasına izin verin ondan sonra ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra biraz dinlenmesi için bekletin ve ardından güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın. Kavurmalı bulgur pilavı tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.