Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. Diğer tam tahıllar gibi bol miktarda B ve E vitamini, fosfor ve en önemlisi lif içeriyor. Manganez, protein ve karbonhidrat enerji üretimine yardımcı olur. Sinir sistemi sağlığına iyi gelen mineraller içerir.
Bazı yağların asitlerinin sentezine yardımcı olur. Nişastası yok ve beyaz pirinçte olduğu gibi beyaz sular akmaz. Diyet yapanlar için
kepekli pirinç pilavını rahatlıkla yiyebilirler. Çok sağlıklı bir lif kaynağı olduğu için, içiniz rahat olarak tüketebilirsiniz.
Teflon tencereye yağını ve domatesleri koyup kısık ateşte pişirelim. Soğanları ekleyip 1/2 dakika pişirin içine ardından pirinçleri ve tuzu koyun 45 dakika pişirin kaynayan suyu tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bir beze sarın kenarda en az 15 dakika demlendirerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.