Kepse Pilavı

Kepse pilavı, Ülkemizde özellikle Hatay yöresinde sevilerek ve beğenilerek yenilen kepse pilavı, aslında başta Suudi Arabistan olmak üzere, Suriye, Ürdün, Lübnan gibi Arap ülkelerinin zengin mutfağının bol etli ve pilavlı büyük tepsilerinde sunulan pilavın aynısıdır. Zaten Hatay yöremize de Arap asıllı vatandaşlarımızdan zengin Türk mutfağına girmiştir ve bundan dolayı bilhassa Hatay yöremizde en çok yenmektedir.
Kepse pilavı uzun taneli ve kokulu basmati ve yasemin pirincinden yapılan bir pilav çeşididir. Bu pilava özel bir baharat karışımı, daha sonra bol tavuk eti veya kuzu eti katılarak muhteşem tat alıyor. Özellikle kalabalık misafirlerin olduğu özel geceler veya akşam yemeklerinde bu pilav tercih edilebilir. Bu pilavda çok fazla kullanılan malzemeler olmakla birlikte, bu malzemeler gözünüzü korkutmasın. Bulunması kolay olan ve ekonomik malzemelerdir bunlar.

Kepse pilavı malzemeleri

  • 50 gram tereyağı
  • 1 kilogram tavuk eti (Tercihinize kuzu eti de olabilir)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 50 gram domates püresi
  • 3 adet domates
  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 adet karanfil
  • Yarım çay kaşığı muskat, kimyon, kişniş, tuz ve karabiber
  • 1 litre kadar sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 2 bardak yasemin pirinci (Baldo pirinci de olabilir)
  • Yarım bardak kuru üzüm
  • Yarım bardak kavrulmuş badem

Kepse baharatı malzemeleri

  • Yarım çay kaşığı safran
  • Çeyrek çay kaşığı kakule
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Çeyrek çay kaşığı beyaz biber
  • Yarım çay kaşığı yeşil limon rendesi

Kepse Pilavı Nasıl Yapılır?


Geniş ve derin bir tencerede ilk önce tereyağını eritiyoruz.
Daha sonra parçaladığımız tavuk parçalarını ve doğradığımız soğan ve sarımsakla birlikte, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyip kavuruyoruz. Üzerine domates püresini de ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıyoruz. Küp küp doğranan domatesleri, havucu, baharatları, tuz ve karabiberi de tencereye ekliyoruz. Yine bu şekilde 5 dakika kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Üstüne suyu ve bulyonu ekleyip kaynadıktan sonra ateşi kısıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika bu şekilde pişiriyoruz. Daha sonra pirinci ekleyip yarım saat kadar pişiriyoruz. Burada iki önemli püf noktası var. Birincisi pirinci diğer pilavlarda yaptığımız gibi yıkayıp suda bekletmiyoruz. Diğeri ise eğer tavuk etlerini kızartmak istiyorsak bu aşamada tavukları fırında kızartıp tekrar ekliyoruz. Yarım saat kadar kaynayan tencereye son 5-10 dakikasında kuru üzümleri ekliyoruz. Bu aşamalardan sonra pilavımız hazır olmuştur. Pilavımızı geniş servis tabağına boşaltıp bademlerle süsleyip, yanına salata da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 06:36:12
Kepse Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kepse Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kepse Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024