Etleri tencereye alalım. Suyunu çekene kadar kavuralım. Suyunu çekince etlerin seviyesi kadar sıcak su ekleyip kaynayınca altını kısalım. 1,5-2 saat kısık ateşte pişirelim. Etler yumuşayıp suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber ekleyip etleri bir süre kavuralım. Pirinci yıkayıp 10-15 dakika soğuk suda bekletelim. Bekletmeden de yapabiliriz. 2 su bardağı su et suyu karışımını tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
(2 su bardağının su olarak da kullanabilirsiniz. Eğer tamamını et suyu kullanırsak yağ miktarını azaltalım). Kaynayan et suyu ya da et suyu karışımına tuzu ekleyelim. Süzülmüş pirinç, nohut ve kuş üzümünü ilave edip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatalım. Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Tereyağını ayrı bir tavada köpürtelim ve yağı pilavın üstüne gezdirelim. Daha sonra tencerenin ağzına kâğıt havlu koyup kapağını kapatalım. 30-40 dakika dinlenmesini bekleyelim. Servis etmeden önce pilavınızı yavaş ve nazik bir şekilde karıştıralım.
Afiyet olsun.