Kürt pilavı yapılışına ilk olarak bütün malzemeleri mutfağımızda hazırlayıp başlayalım. Kürt pilavını haşlanmış etten veya kavurma eti ile hazırlayabilirsiniz. Öncelikle pilavın eti kavurma olarak veya haşlama olarak hazırlanmalıdır. Tereyağı ayrı bir tava içerisinde kızarana kadar eritilir, eti haşladıysanız eğer suyundan pilava ilave edebilirsiniz. Eğer kavurma eti tercih ettiyseniz, kavurmanın suyu tencereye koyulur birkaç kaşık sıvı yağ ve tuz ilave edilir iyice kaynatılır. Bulgurun ve suyun miktarını, 1 ölçü bulgur için 2 ölçü su olarak ayarlamak gerekir.
Pilav suyu kaynayınca dek bulguru ilave edelim ve tavanın kapağını kapatarak orta ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavımız piştiyse eğer piştikten sonra 20 dakika kadar pilav dinlendirilmelidir. Daha sonra geniş bir kabın içerisine pilavı alıp tereyağı üzerine gezdirilir ve servis tabağına alınarak servise sunulur. Pilavın üzerine et suyu da ilave edilerek servis yapılır. Tereyağı bol olduğunda pilav daha lezzetli olacaktır. Pilavı isteğe bağlı olarak ayarlayabilirsiniz. Bu tarif uygulanarak hazırlanan pilav afiyetle tüketilir. Herkese afiyet olsun.