Kuru Pilav
Kuru pilav, Pilav, herkesin çok sevdiği bir yemektir. Hemen hemen her sofrada bulunur. Doyurucudur ve aynı zamanda besleyici ve vitaminlidir. Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Çocuklar tarafından da çok sevilir. Protein kaynağı ve enerji deposudur.
Kuru Pilav Malzemeleri- 1 Su bardağı pilavlık bulgur
- 1/2 Su bardağı haşlanmış kuru börülce
- 1 Adet küçük boy soğan
- 4-5 Yemek kaşığı domates püresi
- 1,5 Yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 Su bardağı sıcak su
- 1Adet kesme şeker
- Tuz
Kuru Pilav Nasıl Yapılır?
Soğanı ince ince doğrayalım.
Derin bir tencereye tereyağını koyalım, eritelim. Üzerine doğranmış soğanları ekleyelim. Orta ateşte 1 dakika kavuralım. Ardından domates püresini ekleyip,1 dakika kavuralım. Son olarak sıcak su ekleyelim. Bir kere karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Kuru börülceli bulgur pilavı piştikten sonra ocaktan alalım. Tencerenin üzerine havlu kâğıt koyalım. Kapağını kapatalım. Kuru börülceli bulgur pilavını 15 dakika beklemeye bırakalım. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 14:27:12
Kuru Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|