Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Kuşbaşılı bulgur pilavı, Bildiğiniz pilav çeşitlerinden farklı olarak hazırlanan kuşbaşılı pilav çok lezzetlidir. Sıradan pilav gibi değil de ana yemek tadında yanında turşu ve ayranla tek başına yemek olabilecek bir tariftir. Geçmişten günümüze uzanan bu geleneksel kuşbaşılı bulgur pilavını kavurma ile servis etmenizi tavsiye ederiz. Sizde küçük birkaç ayrıntıya dikkat ederek çok lezzetli kuşbaşılı pilavlar yapabilirsiniz.
15 Dakika içerisinde hazırlanabilecek yarım saat içerisinde pişen bereketli kuşbaşılı bulgur pilavı hazırlanışını sizinle paylaşalım,
Kuşbaşılı bulgur pilavı için gerekli malzemeler- 3 su bardağı pilavlık bulgur,
- 250 gram kuş başı et,
- 6 su bardağı et suyu,
- 1 kuru soğan,
- 2 adet domates,
- 2 adet sivri yeşil biber,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- 1 adet sarımsak,
- Sıvıyağ,
- Tereyağı,
- Tuz ve su.
Kuşbaşılı bulgur pilavı nasıl yapılır?
Eti küçük doğradıktan sonra zaman kaybetmeden pratik bir şekilde kolaylıkla pişirmek için düdüklü tencere kullanmanız gerekir. Düdüklü tencere kullanmak etin daha yumuşak olmasını sağlar. Etleri düdüklü tencerede bir bardak su ile 20 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin. Derin bir pilav tenceresi içerisine sıvıyağ ve küp doğradığınız biberleri koyun. Soğanı rendeleyin. Sarımsağı da doğrayıp ilave edin ve ocağa alın. Ocağa aldığınız malzemeler kızarana kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Domatesleri küp doğrayıp içerisine ilave edin. Pişen etlerinizi ve salçayı da ekleyin. Yeterli miktarda tuz ilave ettiğiniz kuşbaşılı bulgur pilavına son olarak et suyunu ilave edin ve altını kısın. Kuş başılı bulgur pilavı suyunu çekene kadar pişirin. Dinlendirdiğiniz pilavı sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
19.01.2024 02:49:21
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|