Kuzu Etli Pilav

Kuzu Etli Pilav, her yaştan birey tarafından sevilerek tüketilen kuzu etli pilav besin değeri oldukça yüksek olan bir pilav çeşididir. İçerisinde kullanılan kırmızı et protein açısından zengin bir besin iken, aynı zamanda vitamin, mineraller, A vitamini açısından da besleyicidir. Pilav sade ya da farklı malzemeler kullanılarak en basit pişirilen yemek çeşididir.
Hem çok doyurucu hem de besleyici bir yemektir ve akşam yemeklerinde sofrada en çok yer verilen yemek çeşididir. Pilav her yemeğin yanına en çok yakışan yemektir, bu nedenle kuzu eti ile pişirilen pilav bir başka lezzettedir. Bazı hanımlara göre pilavı tutturmak zor gibi gelebilir, ancak ölçüsü ile yapıldığı zaman tane tane dökülen lezzetli bir kuzu etli pilav yapabilirsiniz.

Kuzu Etli Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 400 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 2-3 dal maydanoz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Yeterli miktarda tuz

Kuzu Etli Pilavın Nasıl Yapılır?


Nohut bir gün öncesinden gece ıslatılır ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar suyun içerisinde haşlanır. Pilavlık pirinci yıkayalım, daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım ve 15 dakika kadar bu şekilde bekletelim. Eğer pirincin içine tuz atarsanız hem yumuşak hem de beyaz renkte bir pirinç olur.
Diğer tarafta pilavı pişireceğiniz geniş bir tavanın içine tereyağını atıp eritelim. Daha sonra kuşbaşı kuzu eti suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin. Kuru soğanları ortadan ikiye böldükten sonra yarım ay şeklinde olacak şekilde incecik doğrayın ve etlerin içine atıp kavurma işlemine devam edin. Havucu ince jülyen olarak kesip tavaya ekleyelim. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar daha bu malzemeleri soteleyin. Ardından önceden haşlanan nohudu ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. Yapışmaz teflon tavanın içerisine hazırladığınız eli harcın bir kısmını alın. Daha sonra ıslattığınız pirinci süzün, yarısını etli harcın üzerine yayın. Daha sonra diğer etli harcı pirincin üzerine yayın ve en son kalan pirinci de etli harcın üzerine yayın. Kâsenin içine 2,5 su bardağı sıcak suyu koyun ve içine tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra pirincin üzerine dökelim. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısalım. Kısık ateş üzerinde pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Pişen kuzu etli pilavın üzerine temiz bir havlu örtelim ve 15 dakika bu şekilde demlendirin. Daha sonra servis tabağına tavayı ters çevirip kuzu etli pilavı alalım. Maydanozu incecik kıyıp serpelim ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:49:29
Kuzu Etli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Etli Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuzu Etli Pilav"
Pilavın içine pişerken biraz safran eklesem tadı ve görüntüsü bozulur mu acaba?
Eray . 10.09.2018 11:57:07

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024