Nohut bir gün öncesinden gece ıslatılır ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar suyun içerisinde haşlanır. Pilavlık pirinci yıkayalım, daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım ve 15 dakika kadar bu şekilde bekletelim. Eğer pirincin içine tuz atarsanız hem yumuşak hem de beyaz renkte bir pirinç olur.
Diğer tarafta pilavı pişireceğiniz geniş bir tavanın içine tereyağını atıp eritelim. Daha sonra kuşbaşı kuzu eti suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin. Kuru soğanları ortadan ikiye böldükten sonra yarım ay şeklinde olacak şekilde incecik doğrayın ve etlerin içine atıp kavurma işlemine devam edin. Havucu ince jülyen olarak kesip tavaya ekleyelim. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar daha bu malzemeleri soteleyin. Ardından önceden haşlanan nohudu ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. Yapışmaz teflon tavanın içerisine hazırladığınız eli harcın bir kısmını alın. Daha sonra ıslattığınız pirinci süzün, yarısını etli harcın üzerine yayın. Daha sonra diğer etli harcı pirincin üzerine yayın ve en son kalan pirinci de etli harcın üzerine yayın. Kâsenin içine 2,5 su bardağı sıcak suyu koyun ve içine tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra pirincin üzerine dökelim. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısalım. Kısık ateş üzerinde pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Pişen kuzu etli pilavın üzerine temiz bir havlu örtelim ve 15 dakika bu şekilde demlendirin. Daha sonra servis tabağına tavayı ters çevirip
kuzu etli pilavı alalım. Maydanozu incecik kıyıp serpelim ve sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.