Lapa Pilav, Yemeklerin en gözdesi olan pilav, onlarca çeşidi ile kolay ve lezzetli olmasi sebebi ile her yemeğin yanında yapılması tercih edilen yemeklerin başında gelir. Meyhane pilavi, bulgur pilavi, pirinç pilavi, tavuklu pilav, garnitülü pilav, nohutlu pilav, patlıcanlı pilav, lapa pilavi gibi onlarca pilav çeşidi saymak mümkündür. Şimdi sizlere çok sevilen ve özellikle açık ekmekle yenilmesi tercih edilen lapa pilavi tarifi verelim.
- 3 adet iri domates
- 4-5 diş sarımsak
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- 1.5 su bardağı pirinç
- 3.5 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- Pul biber
- Kara biber
Nasıl Yapılır?
Domates ve sarımsak sorulur ve ince ince doğranır. Tencereye sıvı yağ eklenir ve domates, sarımsak 3-4 dakika kavrulur, üzerine yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenir. 3-4 dakika daha kavrulan pirinçlerin üzerine, tuz ve pul biber eklenir. Tavuk suyu eklenen pilav 15-20 dakika kısık ateşte pişirilir. Karabiber eklenerek tencere ocaktan alınır ve 10-15 dakika dinlenmesi beklenir. Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun.