Melek pilavını yapmak için ilk olarak pirinci tuzlu suda ıslatıp 1 saat kadar bekletelim.
Üzerine beyaz suyunu süzüp yıkayalım ve fazla suyunu süzdürelim. Kuzu kuşbaşı etlerimizin üzerine 5 su bardağı su ekleyip defne yapraklarını da içine atalım. Düdüklü tencerede 30 dakika kadar haşlayalım. Haşlanan etleri tencereden alalım ve bir köşede bekletelim. Etin suyunu kesinlikle atmayalım
melek pilavının yapılışında kullanacağız. Haşlanmış havuçları küçük küçük küp-küp doğrayalım. Haşlanmış mantarları doğrayalım, 3 su bardağı et suyunun içine şeker ve tuzu atalım. Kaynamaya bırakalım. İçine pirinci ekleyip karıştıralım. Haşlanmış ve doğranmış sebzeleri de ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Tereyağını bir tavada kızdırıp pişen
melek pilavı malzemelerinin içine eritilen tereyağını döküp nazik bir şekilde karıştıralım.
Kapak ile tencere arasına gazete kâğıdı serip demlendirelim. Servis yapacağınız zaman pilavı karıştırıp servis yapın.
Melek pilav servise hazır.
Afiyet olsun.