Midye Pilavı

Midye Pilavı, bu tarifimiz ara sıcaktır. Midyeden hoşlanan herkesin denemesi lazımdır. Ben Eminönü'nde bir yerde denemiştim ve çok hoşlanmıştım. Hemen tarifini araştırdım ve bulup kendime göre tarifini uyguladım. Emin olun ki pişman olmayacaksınız.

Midye dolma malzemeleri

  • 1 adet limonun suyu
>
  • 50 adet kabuklu midye
  • 1 su bardağı kadar zeytinyağı
  • İç pilav için

    • 2 su bardağı kadar pirinç
    • 6 adet soğan
    • 2 çorba kaşığı kadar dolmalık fıstık
    • 3 çorba kaşığı kadar kuş üzümü
    • 4 kesme şeker
    • 1 adet limonun suyu
    • 2 kahve fincanı kadar zeytinyağı
    • 4 su bardağı kadar sıcak su
    • 1 tatlı kaşığı kadar yenibahar
    • 1 tatlı kaşığı kadar karabiber
    • 1 adet demet dereotu
    • 1 tatlı kaşığı kadar tuz

    Midye dolma nasıl yapılır?


    Lezzet sofralarınız için mükemmel yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Midyelerin üstlerini fırçalayıp temizleyin. Kabuklu olan bölümlerini birbirinden ayırmadan önce midyelerin uç kısımlarını bıçağın ucu yardımı ile açın. İçinde bulunan tüylü kısımları elinizle çıkartıp kabukları su dolu bir kabın içerisine 15 dakika kadar bekletin. Suyunu süzüp yıkayın ve bir yere alın. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin. Süzüp bol su ile yıkayın. Soğanları temizleyip ince kıyın. Kuş üzümlerini ayıklayıp yıkayıp Ilık suda beklektikten sonra süzün. Dolmalık fıstıkları teflon bir tavaya koyup sararıncaya değin kavurun.

    Tencerede 1 fincan kadar zeytinyağını ısıtın. Soğanı koyup kavurun. Pirinci ilave edip kısık ateşte alttan üste doğru karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü koyup karıştırın. Üstüne 2 su bardağı sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şeker koyup tekrar karıştırın. Kısık ateşte pirinçler diri kalacak bir biçimde pişirin. Kıyılmış dereotu koyu ocaktan alın 20 dakika kadar dinlendirin. Midyelerin bir tanesini alıp içini bir çorba kaşığı kadar pilav koyun. İki kapağı üst üste getirip kapatın. Öbürlerini de aynı biçimde doldurun.

    Bir tencereye midyelerin geniş kısmı aşağıya gelecek biçimde sıralayın. Üstüne zeytinyağını gezdirip 3 su bardağı kadar sıcak su koyun. Üzerini porselen bir tabakla kapatın. Düşük ateşte 25 dakika kadar pişirin. Kapağını açıp üzerine limon suyunu koyup, pişen midye dolmalarını servis tabağına sıralayıp ılık servis yapın. Midye dolmaartık hazır, afiyet olsun.
    19.01.2024 07:32:29
    Midye Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

    Sayfayı Düzenle

    Midye Pilavı Yorumları

    Kırmızı sayıyı girin

    1 Yorum Yapılmış "Midye Pilavı"
    Midye yemeği çok seviyorum. Sultanahmete gittiğim zaman orada tesadüfen midye pilavı yeme fırsatım oldu. Oldukça çok beğendim. Ben de yapmak istiyorum. Acaba midye pilavı yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Midye pilavının hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
    Ümeyra . 05.11.2018 08:54:27

    Kepekli Pirinç Pilavı

    Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
    Devamını Oku

    Özbek Pilavı

    Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
    Devamını Oku

    Acem Pilavı

    Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
    Devamını Oku

    Arap Pilavı

    Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
    Devamını Oku

    Afgan Pilavı

    Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
    Devamını Oku

    Basmati Pilavı

    Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
    Devamını Oku

    Azeri Pilavı

    Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
    Devamını Oku

    Fıstıklı Pilav

    Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
    Devamını Oku

    Havuçlu Pilav

    Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
    Devamını Oku

    Fırında Pilav

    Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
    Devamını Oku

    Çin Pilavı

    Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
    Devamını Oku

    Garnitürlü Pilav

    Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
    Devamını Oku

    Fırında Tavuklu Pilav

    Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
    Devamını Oku

    1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

    Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
    Devamını Oku

    İran Pilavı

    İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
    Devamını Oku

    Kavurmalı Pilav

    Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
    Devamını Oku

    İtalyan Pilavı

    İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
    Devamını Oku

    Kabaklı Pilav

    Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
    Devamını Oku

    İç Pilav

    İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
    Devamını Oku

    Bulgur Pilavı Sade

    Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
    Devamını Oku

     

    Popüler İçerik
    Kavurmalı Pilav
    İtalyan Pilavı
    Kabaklı Pilav
    İç Pilav
    Bulgur Pilavı Sade
    Son Forum Konuları
    Siez Pilavı
    Yardım Sayfaları
    Gizlilik Politikası  
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Ocak - 2024