Midyeli Pilav

Midyeli Pilav, Pilav çeşitlerinden biri de midyeli pilavdır. İçindeki malzemeler her mevsim bulunur. Yapılması kolaydır genel olarak Türk ve Japon mutfağında yapılan midye pilav lezzetli ve midenize ağır gelmeyecektir. Pirinç ve yumuşak midyenin bir araya gelmesi ile damakta enfes bir lezzet bırakır. Denizde yaşayan midye familyası 'midyegiller'diye bilinir.
Yaşadığı yerler deniz ve deniz içi kaya diplerinde bulunmaktadır. Midyenin dış kabukları iki eşit kabuk ile örtülmektedir. Solungaç solunumu yapmaktadırlar. Bildiğimiz üzere midyenin birçok türleri vardır lakin bize deniz ve pilav için midye gerekir. Midyelerin tazeliğine dikkat ediniz. Deniz midyesi 14 sene yaşamaktadır. Midyeli pilav büyük, küçük her yaştaki insana hitap eder. Evinize gelen misafirlerinize midye pilavını gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz.

Midyeli pilav İçin Malzemeleri

  • 30 Adet taze midye
  • 5-6 Baş orta boyda kuru soğan
  • 3 Su bardağı kaynatılmış su
  • 1 Su bardağından bir parmak eksik zeytin yağ
  • 1 Buçuk su bardağı pirinç
  • 1 kaşık tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar baharatı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 adet hormonsuz domates
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Midyeli Pilav Nasıl Yapılır?


Öncelikle midyeler için geniş bir tencere çıkartınız. Midyeleri tencere içine koyup ocakta kaynatınız. Midyeler kaynadıktan sonra soğuk suyun altına koyup soğuması için bekletiniz.
Soğuyan midyelerin kabuklarını açıp, yumuşak yerlerini çıkartınız. Farklı geniş bir tencerenin içine küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanları ve yağı ekleyiniz. Soğanlarınız pembeleşinceye kadar karıştırınız. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ilave ediniz. Harmanladığınız karışımı güzelce karıştırınız. Üzerine midyeleri de ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavurunuz. Önceden ayıklamış ve güzelce yıkamış olduğunuz pirinçleri ekleyiniz. İstek üzerine baharatları ekleyiniz. Karışımı güzelce harmanlayınca sıcak suyunuzu ilave ediniz. Pilavın üzerine tuz ve şekeri ilave ediniz. Pilavın kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kaynamasını bekleyiniz. Midyeli pilavınız pişince altını kapatıp dinlenmeye alınız. 20- 25 Dakika dinlendikten sonra kapağını açıp tahta kaşık ile karıştırınız.
20.01.2024 04:27:28
Midyeli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Midyeli Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Midyeli Pilav"
Midyeli pilav yapmak için midye içini nereden bulabilirim? Marketlerde dondurulmuş halde satıldığını duymuştum ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ulutay . 30.08.2018

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024