Orta boy bir tencereyi ocağa alıyoruz.
Üzerine tereyağını ve sıvı yağı ilave edip bir miktar kızartıyoruz. Kuru soğanı ve sivri biberleri yemeklik doğrayıp kızaran yağın üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar orta ateşte pembeleşirken bizde patatesleri soyup yıkıyoruz. Daha sonra fındık iriliğinde küp-küp doğruyoruz. Soğanlar yeteri kadar kavrulunca üzerine patatesi ilave ediyoruz. Bir miktarda bu şekilde kavurup üzerine kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyip birkaç dakika bu şekilde kavurmaya devam ediyoruz. Ardından üzerin bulguru ilave edip bir iki çevirim karıştırdıktan sonra kaynar su ilave ediyoruz. Yeteri kadar tuz ekleyip kapağı kapalı vaziyette orta ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriyoruz.