Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, oldukça fazla olup hemen hemen her bayanın tercih ettiği yemeklerden biri olmaktadır. Bayanlar genellikle pratik yemekleri daha çok seçmekle birlikte hem de doyurucu olanları tercih ederler. Örneğin pilav çeşitlerine sebzeli bulgur pilavı, köfteli pilav, havuçlu pilav, şehriyeli pirinç pilavı olarak örnek vermek istedim. Bu
pilavlar şu şekilde olmaktadır:

Sebzeli bulgur pilavı malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 ya da 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 10 dal dereotu
  • 10 adet mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 su bardağı su

Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır?


Sofraların vazgeçilmez lezzeti sebzeli bulgur pilavı olmaktadır. Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını koyun ve kızdırın. Sıra sıra soğanı, biberleri, mantarları doğrayalım. Yemeklik olarak doğranan soğanları, kırmızı biberleri ve yeşil biberleri, mantarları da ilave ederek soteleyin. Ardından bulguru ekleyerek kavurun ve suyunu verin daha sonra tuzunu ve karabiberini ekleyerek lezzet katın. Pilav suyunu çektiğinde kenara alın ve üzerine bir mutfak havlusu örtüp dinlendirin. Dinlendikten sonra sıcak şekilde ikram edilir.

Köfteli pilav malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Köfteli pilav nasıl yapılır?

Pirinçleri ılık su içerisine alarak 3p dakika önceden ıslatalım.
Kıymayı, rendelenen soğanları, tuzu ve karabiberi karıştırıp köfte yoğurulur. Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Az sıvıyağda köfteleri karıştırarak kızartın. Pilavın yapılacağı tencereye sıvıyağı alınır. Küp küp doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri kızartın. Tereyağı ekleyip yıkanmış pirinçleri ilave ederek tuzunu atın. Pirinçler şeffaf olana kadar pirinçleri kavurun. Daha sonra hazırlanan köfteleri de ilave ederek 2 su bardağından daha çok sıcak su ilave edelim ve pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirelim. 10-15 dakika dinlendirip servis yapılır.

Havuçlu pilav malzemeler
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • Sıvı Yağ
  • 3 Su Bardağı kadar Su
  • 2 adet Havuç
  • 1 adet Tavuk Suyu bulyon
  • Yeteri miktarda tuz
  • Karabiber
  • Konserve bezelye
Havuçlu pilav nasıl yapılır?

Pirinçler sıcak suda yarım saate yakın bekletilmelidir. Havuçları soyarak, kibrit çöpü inceliğinde doğranmalıdır. Tencereye yağ konulur ve ıslatılmış olan pirinç yıkanır. Doğranmış olan havuç ile 7 dakika kadar kavrulur. Tavuk suyu tableti kaynar su ve tuz eklenmelidir. Kapağı kapatıldıktan sonra kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır. Üzerine bezelyeler eklenir. Suyunu çekince ocaktan alınır ve 15- 20 dakika kadar dinlenmeye alınır. Servis edilirken üzerine isteğe göre karabiberde eklenebilir. Ayrıca sıcak servis yapılır.

Şehriyeli pirinç pilavı malzemeler
  • 2,5 çay bardağı baldo pirinç
  • 1,5 bardak şehriye
  • 2,5 kaşık kadar tereyağı
  • 3,5 bardak kaynamış su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır?

İlk olarak pirinci 3 defa suyunu değiştirerek yıkayıp sıcak suda yarım saat ıslatılır. Tencereye arpa şehriyeleri koyup karıştırmak şartı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Ateşi söndürüp tencerenin biraz soğumasını bekleyin. Aksi halde tereyağı hemen yanıp kararabilir. Şehriyeleri tereyağını ilave ederek yağ eriyene kadar karıştırılır. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. Karıştırılmaya devam edilir. Pirinçler parlak olana dek kavrulması gerek. Su ölçüsü bire bir buçuk olmalıdır. Kaynamış suyu pirinçlere ilave edin ve tuzunu da koyduktan sonra orta açık ateşte suyunu çekinceye dek pişirilmesi gerek. Malzemeler pişirildikten sonra tencerenin kapağı ile tencere arasına bir peçete veya kâğıt havlu koyarak pilavı dinlenmeye alalım. Dinlenen pilavı sıcak servis yapın.
21.01.2024 13:53:03
Pilav Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pilav Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pilav Çeşitleri"
Pilavlarım genelde istediğim gibi tane tane olmuyor veya tane tane olduğu zamanlarda ise kuru kalıyor, önerebileceginiz püf noktalar var mı?
Melis . 29.09.2018 12:02:34

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024