- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
- 1.5 su bardağı kaynar su
Pilav Salatası Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir kabın içerisinde pirinci üzerine bir kaşık tuz atarak kaynar su ile ıslanmasını sağlıyoruz. En az yarım saat bu şekilde beklettikten sonra nişastasının çıkması için güzelce bol su ile yıkıyoruz. Suyunu tamamen süzmesi için bir süzgecin üzerine alıyoruz.
Teflon tencerenin içine tereyağını ve sıvı yağı atıp bir miktar kızartalım.
Daha sonra üzerine pirinçleri ilave edip tane tana oluncaya kadar orta ateşte kavuruyoruz. Ardından üzerine kaynar suyu ve tuz ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı vaziyette pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra üzerine kâğıt havlu kapatarak kendini iyice çekmesini sağlıyoruz.
Geniş bir salata kasesinin içerisine didiklenmiş tavuk etlerini, haşlanmış mısırı, turşuyu, biberi, soğanı ilave edip karıştırıyoruz. Soğuyan pilavı ilave edip güzelce harmanlıyoruz. Ardından limon suyunu ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra salatamız hazır hale gelecektir. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.