Patatesleri küçük küçük küp-küp halinde doğrayalım. Teflon tencerede yağ ile hafif kızartalım içine doğranmış soğanı, biberi daha sonra maydanozu atın 1 dakika sonra da kabukları soyulmuş, doğranmış patatesleri atalım. Baharatlarını da koyup kapağı kapatalım. Sonra defne yaprağını atalım ve sofraya götürene kadar daha lezzetli bir tat verecektir.
Pişirirken atarsanız acı olabilir. Pilavın yanına lezzetli bir eş olacaktır.
- 2 adet patlıcan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet limonun suyu
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 200 gr. Kıyma
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Patlıcan sosu nasıl yapılır?
Patlıcanları közleyelim. İçini çıkarıp bir kaba alalım. Üzerine sarımsak, limon suyunu ve 4 çorba kaşığı sıvı yağı katıp ezerek, karıştıralım. Yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup karıştıralım. Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavuralım. Servis tabağına önce pilavı koyup ortasını havuz gibi açalım. İçine patlıcanlı sos karışımını dökelim. Üzerine yoğurt sosunu, en üstede kavrulmuş kıymayı koyalım. Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.