Şalgamlı Bulgur Pilavı

Şalgamlı Bulgur Pilavı, bulgur özellikle ülkemizdeki her yörede sevilerek tüketilen besin maddesinden bir tanesidir. Ayrıca çok lezzetli olan bulgur sağlık açısından en faydalı olan besin maddesidir. Özellikle lif bakımından zengin olan bulgur düşük oranda karbonhidrat içerirken, aynı zamanda bol miktarda protein barındırmaktadır. Ayrıca bulgur kan şekerini dengelerken, çok yüksek değerde demir içermektedir.
Bulgur pilavı istediğiniz her türlü malzeme ile etli, tavuklu, şalgamlı, sebzeli, domatesli gibi pek çok değişik lezzetteki besin maddeleri kullanılarak pişirilebilir. Şalgamlı bulgur pilavı lezzeti ile damak zevkinize hitap ederken, aynı zamanda hoş rengi gözünüze hitap etmektedir. Şalgamlı bulgur pilavını eğer hala denemediyseniz en kısa zamanda mutlaka denemelisiniz. Özellikle şalgam suyunu içmeyi seven kişilerin beğenerek yiyeceği en lezzetli besin ögesidir.

Şalgamlı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı şalgam suyu
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 adet kornişon salatalık turşusu
  • Maydanoz
  • Taze Nane
  • Dereotu
  • Sıvı yağ
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kaynamış sıcak su

Şalgamlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


İlk önce kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde küp gibi doğrayın. Ardından bulgur pilavını pişireceğiniz geniş tencerenin içerisine sıvı yağı koyalım ve doğranmış kuru soğanı ilave edip kavuralım.
Soğanların rengi değişip kavrulduktan sonra içine şalgam suyunu ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra pilavlık bulguru ekleyin ve karıştırın ve yeterli oranda tuzunu atın. Üzerini geçinceye kadar kaynamış sıcak suyunu ilave edin, kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Şalgamlı pilav pişmeye devam ederken 10 dakika sonra pilavın suyu yarıya kadar inince içine ince doğranmış taze nane, maydanoz ile dereotunu ilave edip karıştırın ve yeniden pişirmeye devam edin. Bu arada kornişon salatalık turşusunu küp şeklinde doğrayın. Şalgamlı bulgur pilavı suyunu çekip piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve önceden doğranmış salatalık turşusunu ilave edip karıştıralım. Sonra yeniden tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika demlenmesi için bırakalım. Dinlenen şalgamlı bulgur pilavını sıcak olarak servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 00:37:12
Şalgamlı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şalgamlı Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Şalgamlı Bulgur Pilavı"
İyi günler şalgamlı bulgur pilavı diye bir şey duymadım. Şahsen bulgur pilavını çok severim. Yani şalgam ve kornişon turşusu hepsi bir arada nasıl olur bilmiyorum. İnşallah güzel olur. Bulgur pilavindan soğumam. Hadi hayırlısı
Sevüktekin . 28.08.2018

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024