Soğanlı Bulgur Pilavı, özellikle doğu ve güney doğu Anadolu bölgesinde sıklıkla yapılan ve et yemelerinin yanında bolca tüketilen bir pilav çeşididir. Son derece lezzetli bu pilav aynı zamanda çok besleyicidir. Akşam yemeklerinde özellikle sulu bakliyat yemeklerinin yanına çok yakışır ve misafir davet edilen akşam yemeklerinde de övgüleri toplamanızı sağlar.
Soğanlı bulgur pilavı sürekli pirinç ya da sıradan bulgur pilavı yapmak istemeyenlere alternatif güzel bir pilav tarifidir.
Soğanlı bulgur pilavı yapmak için öncelikle bulgurlar iyice yıkanır ve dar dişli bir süzgeç ile süzülür ve bekletilir. Bir pilav tenceresine tereyağı alınır ve eritilir içine ince doğranan kuru soğanlar ve bir tatlı kaşığı toz şeker alınır ve soğanlar karamelize olana kadar kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra kimyon eklenir ve domates ve biber salçası da katılarak birkaç kere karıştırılır. Yıkanıp süzülen bulgurlar da eklenir ve birkaç dakika kavrulur bu arada tuz ve baharatlar eklenir. Dört bardak kaynar suda eklenir ve ocağın altı kısılarak bulgurlar suyu çekene kadar pişirilir.
Soğanlı bulgur pilavına istenir ise et ya da tavuk suyu ya da bulyon eklenebilir ne ile pişirileceği tercih meselesidir. Bulgurlar suyu çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve
Soğanlı Bulgur Pilavı on beş yirmi dakika kadar dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun.