Öncelikle pirinçleri güzelce yıkayın.
Daha sonra pirinçleri ılık tuzlu suyun içinde bir süre bekletin. Bekleme süresinin sonunda suyunu süzün. Bu işlemi tamamladıktan sonra pilav tavasının içine tereyağını koyun ve eritin. Yağ eridikten sonra daha önceden ince ince kıydığınız soğanları ilave ederek kavurun. Kavurma işlemi sürerken pirinçlerini ilave edin. Pirinçler tane tane olana kadar kavurun. Pirinçleri kavururken tuz ilave ederseniz pirinçler birbirine yapışmaz. Pirinçleri kavurduktan sonra ayıklanmış ve doğranmış maydanozları ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra sıcak suyunu ilave edin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Pilavı kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve demlenmesi için 15 dakika dinlendirin. Dinlenme süresi dolduktan sonra pilavı güzelce karıştırın ve servis yapın.
Afiyet olsun.