- 200 gram kıyma
- 1 diş sarımsak
- 1 baş kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
Ali Paşa pilavı nasıl yapılır?
Pirinçleri bir tencereye alıp üzerine tuz atıp, üzerine kaynar su ekleyip, bu şekilde en az yarım saat bekletiyoruz.
Yayvan bir kabın içine kıymayı alın ve üzerine soğanı rendeleyin. Sarımsağı sahanda ezip ilave edin. Tuz ve bir miktar kara biber ilave edip avuç içiniz ile eze eze güzelce yoğurun. Köfte kıvama geldiğinde misketten biraz daha iri yuvarlak toplar oluşturun.
Hazırladınız top köfteleri teflon tavada yağsız olarak pişirin.
Üzümleri ılık suda bekleterek şişmesini sağlayın. Pilav tenceresini ocağa alıp fıstıkları kavurun. Tere yağını tencereye ilave edip bir miktar kızartın. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye boşaltıp tuz ilave ederek tane tane oluncaya kadar kavurun. Pirinçlerin birbirini tutmaması için 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edebilirsiniz. Sıcak su ve et suyunu ilave edip karıştırın. Üzerine köfteleri, üzümleri, tuz, kara biber ve Antep fıstığını ilave edip, bir miktar daha tuz attıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirip demlenmeye bırakın. 15 dakika sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.