Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kadar sık karşılaşılan ve bu kadar lezzetli olan bulgur pilavının da birçok farklı çeşitleri bulunmaktadır.
Bulgur pilavı bir tarım ürününden yapılan yemek olduğu için çok eski zamanlardan beri çokça tüketilerek insanlar tarafından oldukça geliştirilmiştir. Bu nedenle bulgur pilavı sade olarak ya da içerisine diğer tarım ürünlerinden katılarak tüketilmektedir. Bazı bölgelerde daha çok sevilen salçalı bulgur pilavı da oldukça yaygındır. Pirinç pilavı sade, özellikle tereyağı ile yapıldığında çok daha güzel bir kokuya ve tada sahip olmaktadır. Bu nedenle insanlar tereyağı ile yapılan bulgur pilavına daha çok yönelmektedir. Bulgur pilavı sade, yapılış olarak aslında en kolay pilavlardan biridir. Yapılışı son derece kolay olan bu yemeği günümüzde hiç yemek yapmayı bilmeyen insanlar bile çok kolay bir şekilde yaparak tüketebilir. Bunun için sadece birazdan değineceğimiz malzemelerden hepsinin aynı ölçülerde kullanmanız gerekmektedir. Malzemelerin orantılı olması bu pilavın lezzetinde çok büyük etkiler meydana getirecektir. Yaptığımız bu açıklamadan sonra artık yavaş yavaş bu pilavın malzemelerine ve yapılışına geçebiliriz.

Bulgur Pilavı Sade Malzemeleri

  • Yarım çay bardağı ya da üç çorba kaşığı tereyağı,
  • Bir çorba kaşığı salça,
  • Dört su bardağı kaynar su,
  • İki su bardağı bulgur,
  • Ve son olarak tuz.
    (İsteğinize bağlı olarak daha farklı baharatlarda ekleyebilirsiniz.)
İşte bu şekilde malzemelerden bahsettiğimiz bulgur pilavı sade yapıldığında oldukça az bir malzeme ile mükemmel bir lezzet elde etmek mümkündür. Bu pilavın yapılışı her ne kadar kolay olsa da bu tarifte daha da kolaylaştırılmış bir şekilde adım adım yapılışını anlatacağım.

Bulgur Pilavı Sade Nasıl Yapılır?


Adım 1: Öncelikle bilelim ki sadece bu yemeğin yapılışında değil diğer tüm yemeklerin yapılışında hijyen kurallarına önem vermeliyiz. Bunun için bulgurların tümünü bir kap içerisinde bol bol yıkayalım ve suyunu iyice süzelim. Biz bulguru yıkarken ve süzerken aynı zamanda geniş bir pilav tavası içerisine tereyağının tümünü ekleyerek ocağımızın orta gözüne yağın erimesi iççin koyalım. Biz bulguru yıkayana kadar yağ eriyecektir.

Adım 2: Yağımız tam olarak eridikten sonra bu aşamada yağ içerisine malzemelerde bahsettiğimiz miktarda salçanın tümünü ekleyelim ve bolce karıştıralım. Salça bir süre sonra dağılacaktır. Bu durumda salçanın iyice kavrulmasını beklemeliyiz. Salça da tam olarak kavrulduktan sonra bu aşamada bulgurun tümünü kavrulmuş salça üzerine ekleyerek bir süre de ara ara karıştırarak bulgurun kavrulmasını sağlayalım.

Adım 3: bu aşamada ise artık bulgur pilavı sade şeklinin yapılışının sonlarına gelmiş sayılırız. Önceki aşamamızda bulgurunda tam olarak kavrulduğuna emin olduktan sonra dört su bardağı sıcak suyu yavaş ve dikkatli bir şekilde bulgur üzerine ekleyelim. Bu aşamada suyla birlikte damak zevkinize göre tuz ekleyerek iyice karıştırınız. Bu aşamada eklenen tuz, daha sonra ekleyeceğiniz tuzdan çok daha lezzet verecektir. Bir süre suyuyla birlikte pişen bulgur pilavını yavaş yavaş suyun tümünü çekecektir. Tava içerisinde su kalmayıncaya kadar ara ara karıştırarak işlemi sonlandırabiliriz. İşte bu şekilde üç aşamadan bulgur pilavı sade yapabilirsiniz.

Belirtmek isterim ki bulgur pilavı piştikten sonra bir süre dinlendiğinde çok daha lezzetli olmaktadır. Bunun iççin tencerenin kapağını kapatın ve 15- 20 dakika dinlendirin Artık servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 11:45:37
Bulgur Pilavı Sade ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bulgur Pilavı Sade Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Bulgur Pilavı Sade"
Verilen tarifte 4 su bardağı kadar kaynar su ilave edilmesi gerekiyor deniliyor. Kaç kişilik bir yemek için bu tarif verilmiş acaba? Ben de öğrenci evinde ilk kez bu pilavı yapmak istiyorum. Verilen tarife göre hareket edeceğim. Ancak biz sadece evde 4 kişiyiz. Bu yüzden tarifteki miktarlar 4 kişiye yeter mi?
Vedat . 04.10.2018 13:28:01

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı, Patlıcan birçok yemekte kullanılan ve oldukça sağlıklı olan bir yemek türüdür. Fakat patlıcanlı bulgur pilavı ise oldukça lezzetli ...
Devamını Oku

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav ol...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024